Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Μιχάλης Βενέτης: "Μεγάλη η μείωση της επιβατικής Κίνησης στο ΚΤΕΛ Ν. Σερρών"

"τα χωριά μας έχουν ερημώσει" 
Μεγάλη είναι η μείωση της επιβατικής Κίνησης στο ΚΤΕΛ Ν. Σερρών από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Σερραϊκό Θάρρος» ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Μιχάλης Βενέτης , η πτώση ανέρχεται σε... ποσοστό άνω του 35% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα στις αρχές του έτους.

«Στη κατά παράδοση μειωμένη κίνηση που καταγράφουν οι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος, κάθε χρόνο η κατάσταση επιβαρύνθηκε ακόμη λόγω της επιδημιολογικής εικόνας που αποτρέπει τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα η ακρίβεια έχει ακινητοποιήσει τον κόσμο που είναι κλεισμένος στα σπίτια και δεν έχει διάθεση ούτε να βγει ούτε να καταναλώσει. Σκέφτεται την ακρίβεια και τη ανιούσα που έχουν πάρει οι τιμές λόγω της κρίσης στην ενέργεια.

Αποφεύγει να ταξιδεύει παρότι το ΚΤΕΛ τηρεί τα υγειονομικά πρωτοκόλλα, προχωρά σε ελέγχους και πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε το κοινό να ταξιδεύει με ασφάλεια στον προορισμό του.

Το ΚΤΕΛ συναισθανόμενο τον κοινωνικό του ρόλο συνέχισε ο Μιχάλης Βενέτης δεν προχώρησε σε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων. Περιόρισε αρκετά δρομολόγια όμως δεν μπορεί να μην εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό που θέλει να επισκεφθεί την πόλη των Σερρών .

Εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι τα χωριά μας έχουν ερημώσει.

Εκτίμησε επίσης ότι οι πολίτες λόγω κορωνοϊού χρησιμοποιούν το Ι.Χ. παρά πολύ.

Ανέφερε ως παράδειγμα την εικόνα που υπάρχει στην Αθήνα και την είσοδο της. Από τον Αγιο Στέφανο στην Κηφισιά εως τα πρακτορεία του ΚΤΕΛ στον Κηφισό τις καθημερινές η κίνηση είναι σημειωτόν αφού πολύς κόσμος χρησιμοποιεί το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.

Ευχήθηκε η κατάσταση αυτή να τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα και με την πανδημία και με την ενεργειακή κρίση και να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς.

sakisgeorgiadis