Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Μεγάλη ταλαιπωρία των Θεσσαλονικιών από τη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

 Σε δοκιμασία υποβάλλονται από τα ξημερώματα οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της στάσης εργασίας, που πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 18/2/2022, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, που.... καταγγέλουν "εμπαιγμό" εκ μέρους της κυβέρνησης και της διοίκησης της κρατικής επιχείρησης, σχετικά με την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, που καθυστερεί δύο χρόνια.

Η μοναδική εναλλακτική λύση, που λέγεται "ΤΑΞΙ", είναι φυσικά ...εξαφανισμένη. Χιλιάδες πολίτες, περιμένουν με το χέρι σηκωμένο, μήπως και εμφανιστεί το πολυπόθητο ταξί, που προφανώς, δεν μπορεί να καλύψει πάνω από το 20-30% των αναγκών μετακίνησης.

Ταυτόχρονα, παρατηρούνται μποτιλιαρίσματα, καθώς πολλοί επέλεξαν αναγκαστικά τη μετακίνησή τους με Ι.Χ.

Το παρήγορο είναι ότι στις 10 π.μ. θα αρχίσουν τα δρομολόγια.

ο κόσμος στις στάσεις


και οι εργαζόμενοι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης



Τι λένε οι εργαζόμενοι

Με ανακοίνωση της Πέμπτης 17-2-2022, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, μιλάει για "δύο χρόνια, απίστευτη ταλαιπωρία από την κυβέρνηση και τη διορισμένη διοίκηση". Αιτία της απεργίας είναι, όπως λένε "η απίστευτη κωλυσιεργία ως προς την τυπική πλέον διεκπεραίωση αυτών που είχαμε ήδη συμφωνήσει" και κρίνουν αυτή την κωλυσιεργία ως "ανεξήγητη και ενδεχομένως ύποπτη".

Τι λέει η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Εντελώς αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ προκήρυξε στάση εργασίας, για το πρωί της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί. Ο ΟΑΣΘ κινεί τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει ξεκάθαρα το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

sakisgeorgiadis