Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Συνάντηση Καψανάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κώστας Γύπαρης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Καψανάκη, στα... γραφεία του ΚΤΕΛ Χανίων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, εξετάστηκαν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος στα οποία εμπλέκεται η Περιφέρεια Κρήτης και αναζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας των δύο φορέων.

Ο κ. Γύπαρης ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, γιατί – πάρα την πολύ δύσκολη συγκυρία και τη μεγάλη μείωση της επιβατικής κίνησης και των εσόδων εξαιτίας της πανδημίας – με μεγάλη πραγματικά προσπάθεια καταφέρνουν να στηρίζουν με αμείωτους ρυθμούς το κοινωνικό έργο που προσφέρουν στις δημόσιες συγκοινωνίες, στον τουρισμό, αλλά και στο εξαιρετικά σημαντικό έργο των σχολικών μετακινήσεων.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη βελτίωση των σχολικών μεταφορών στο σύνολο του νομού και στην αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται σε κάποιες περιοχές, όπως σε χωριά του Δήμου Καντάνου – Σελίνου και αλλού, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Επίσης, συζητήθηκε η βελτίωση και εξεύρεση λύσεων σε επιμέρους γραμμές σύνδεσης, όπως στη γραμμή Καλαθάς-Σταυρός Ακρωτηρίου, όπου με μικρές παρεμβάσεις στα δρομολόγια, μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα περισσότεροι πολίτες.

Η συζήτηση έκλεισε με την αμοιβαία δέσμευση για τη συνέχεια της μεταξύ τους στενής συνεργασίας, αλλά και με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, στη λογική της βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών.

sakisgeorgiadis