Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Κατέθεσαν σήμερα στην εισαγγελέα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα Solaris του ΟΑΣΘ από τη Λειψία

 Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη»,  Ανδρέας Κουράκης, Μαρία Αρβανιτίδου, Γλυκερία Καλφακάκου, Έλλη Χρυσίδου, Μαρία Πασχαλίδου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο Παναγιώτη Γεωργιάδη, βρέθηκαν στο ...Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται.

Για την κατάθεση συμπληρωματικού υπομνήματος προς τη δικαιοσύνη σε σχέση με τα λεωφορεία που αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4, την εκπομπή Ορθά-Κοφτά και τον Απόστολο Λυκεσά ο δικηγόρος των δημοτικών συμβούλων που προσέφυγαν, Παναγιώτης Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης το υπόμνημα που κατατέθηκε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου και τους δημοτικούς συμβούλους που προσέφυγαν, περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν την προμήθεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης και τη χρήση από τον ΟΑΣΘ.

«Ποιος υπέγραψε για την αγορά αυτών των λεωφορείων τη στιγμή που δεν έχουν ανοιγόμενα παράθυρα και κλιματισμό; Κανονικά ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράζει λεωφορεία», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να διερευνηθεί κάθε πιθανή εμπλοκή για όλα τα πρόσωπα που συνέπραξαν στις διαδικασίες προμήθειας ελέγχου, παραλαβής, αλλά και χρήσης των 49 οχημάτων από τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ.

sakisgeorgiadis