Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Άμεσα, οικονομικό έλεγχο στο Συνδικάτο, ζητά η ΟΔΕΟ ΟΑΣΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΔΕΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

         Πέρασε ήδη ένας μήνας, από τότε που το Συνδικάτο έχει νέα διοίκηση και στο ξεκίνημα της, μας έδειξε την κατεύθυνση πάνω στην οποία θα κινηθεί.

            Εμείς ως παράταξη, μετά τα αποτελέσματα, αφουγκραστήκαμε το μήνυμα για πολυσυλλεκτική διοίκηση και απαντήσαμε θετικά στην πρόταση της ΔΑΣ για αναλογική διοίκηση, επειδή πιστεύουμε πως η συναίνεση από παρατάξεις με διαφορετικές απόψεις είναι κάτι που εκφράζει όλους τους εργαζόμενους. Βέβαια αυτή η πίστη μας στην αναγκαιότητα για συναίνεση όλων σε βασικά θέματα διαψεύστηκε γρήγορα, διότι μας πρόλαβε ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός τύπος της πόλης, ο οποίος μας ενημέρωσε για το καινούργιο Δ.Σ. υπό την πλειοψηφία  ΕΝΟΤΗΤΑΣ –ΔΡΟΜΕΑ, το οποίο τυπικά επικυρώθηκε στο πρώτο Δ.Σ. του ΣΕΟΑΣΘ.

       Το καινούργιο ΔΣ έχει να διαχειριστεί ως προτεραιότητες δύο πράγματα σύμφωνα και με την βούληση των των συναδέλφων, όπως έδειξε η κάλπη.

Πρώτον: τη διεκπεραίωση  και επικύρωση της συμφωνίας της συλλογικής σύμβασης και

Δεύτερον: την αρνητική οικονομική απαλλαγή.

          Οσον αφορά στο πρώτο σκέλος σχετικά με τη Σ.Σ.Ε., εμείς ως παράταξη συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, επειδή επιμένουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η σύμβαση θα αποτελέσει το φρένο στην κατηφόρα, που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές διεκδικήσεις,  όταν και εφόσον σταθεροποιηθούν τα πράγματα για το εργασιακό μας μέλλον.

           Για την μη οικονομική απαλλαγή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και αυτό υφίσταται ως λαϊκή απαίτηση  : όλα στο φως.

Εμείς σε αυτό το θέμα είμαστε κάθετοι,  όπως ήμασταν κάθετοι και πριν τις εκλογές. Επίσης είμαστε οι τελευταίοι που θα κατηγορήσουμε  ή θα «σταυρώσουμε» κάποιον συνάδελφο, αλλά το τοπίο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει για πάρα πολλούς λόγους , με βασικότερο όλων την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας, ώστε να κινούμαστε στο μέλλον χωρίς υποψίες, κουτσομπολιά, και ψίθυρους.

           Πρόταση μας : να γίνει άμεσα, Οικονομικός και Διαχειριστικός έλεγχος,  από έμπειρους πραγματογνώμονες (ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ) , οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν με σαφήνεια όλες τις απαντήσεις ώστε να προχωρήσουμε στο μέλλον σε φωτεινούς δρόμους με καθαρά χέρια και εάν χρειαστεί να κάνουμε και θυσίες για ένα καλύτερο αύριο.

Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και όπως εύστοχα είχε πει πριν κάποιο διάστημα, η  σκληρά αντιπολιτευόμενη  στα οικονομικά παράταξη (και πλέον συμπαράταξη) «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά να φαίνεται και τίμια»

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

η παράταξη ΟΔΕΟ


sakisgeorgiadis