Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση ΣΕΟΑΣΘ για επιδόματα, ΣΣΕ, προσλήψεις οδηγών στον ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ

 Θεσσαλονίκη 3/2/2022. Τη διαβεβαίωση του Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, ότι θα συνεχιστούν τα επιδόματα θέσης και ευθύνης, έλαβε αντιπροσωπεία του ΣΕΟΑΣΘ. Οι διοικούντες το Συνδικάτο.... ενημερώνουν για το "φλέγον θέμα" της επιστροφής αναδρομικών από τους εργαζόμενους ότι επισήμαναν στον κ.Ξιφαρά, πως "ενεργοποίηση αυτής της απόφασης θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κάθε μορφής από τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης", θέση την οποία κατανόησε ο Γ.Γ., όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση. Ενημερώνουν επίσης, πως ζήτησαν προσλήψεις οδηγών, ενώ διαβεβαιώνουν πως "η μπροστινή πόρτα του λεωφορείου δεν ανοίγει στην πανδημία"
Τέλος, εξέφρασαν την πάγια θέση τους, για κρατικό χαρακτήρα των συγκοινωνιών, ενώ τονίζουν την αντίθεσή τους στην παράταση της σύμβασης των ΚΤΕΛ, καθώς και σε οποιαδήποτε νέα εκχώρηση γραμμών.



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το sakisgeorgiadis.blogspot.com

Συνάδελφοι-σσες

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδικάτου μετέβη στις 1 και 2 Φεβρουάριου στην Αθήνα για σειρά επαφών με στελέχη των Υπουργείων για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Στην πολύωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με τον Γενικό Γραμματέα του Υ.Μ. (σ.σ. Γιάννη Ξιφαρά), τέθηκαν τα κάτωθι θέματα:

Τονίσαμε την καθυστέρηση που υφίσταται ως προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την οριστική έγκριση των συμφωνηθέντων όρων και άρθρων της ΣΣΕ και ζητήσαμε την επίσπευση για το κλείσιμο της σύμβασης. Από την πλευρά του ο Γ. Γραμματέας δεσμεύθηκε άμεσα να αποστείλει το κείμενο της ΣΣΕ με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Μεταφορών στο Υπουργείο Οικονομικών για την τελική έγκριση των όρων της Σύμβασης.

• Θέσαμε το θέμα της καθυστέρησης έκδοσης ΦΕΚ για τον ΟΑΣΘ, ως προς την συνέχιση της χορήγησης των επιδομάτων ανθυγιεινού και θέσης ευθύνης.

Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το ΦΕΚ έχει διαμορφωθεί και δρομολογείται η έκδοσή του.

Στο φλέγον θέμα που προέκυψε πρόσφατα με την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, για ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο από 01-01-2016 και πιθανή επιστροφή αναδρομικών από τους εργαζόμενους, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη:

Ενεργοποίηση αυτής της απόφασης θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κάθε μορφής από τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του ο Γ. Γραμματέας μας τόνισε ότι και η θέση του Υπουργείου είναι αντίθετη στην πιθανή αναδρομική επιστροφή χρημάτων από εργαζόμενους και ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για αντιμετώπιση του θέματος. 

Συνάδελφοι, το θέμα αυτό ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί από κάποιους για κινδυνολογία. Κλείστε τα αυτιά σας, το Συνδικάτο παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του και θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την έκβασή του έως το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης αυτής.

• Θέσαμε το θέμα της πορείας και το μέλλον του ΟΑΣΘ καθώς και των εργαζομένων. Μας δήλωσε ότι απασχολεί σοβαρά την Κυβέρνηση το θέμα της συγκοινωνίας και σύντομα θα προβούν σε αποφάσεις καθώς υπάρχει και το θέμα της λήξης της σημερινής μορφής του ΟΑΣΘ στο τέλος του τρέχοντος έτους.

 Από την πλευρά μας τονίσαμε τη θέση του Συνδικάτου, ότι είμαστε υπέρ του Δημόσιου Φορέα για την συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα δηλώσαμε την αντίθεσή μας στην παράταση της σύμβασης των ΚΤΕΛ, καθώς και σε οποιαδήποτε νέα εκχώρηση γραμμών.

• Στην πορεία της συζήτησης αναλύσαμε την σημερινή κατάσταση του Οργανισμού και θέσαμε το θέμα της επιτακτικής ανάγκης για πρόσληψη οδηγών. Υπήρξε η δέσμευση των συνομιλητών μας ότι θα ερευνήσουν το νομικό κομμάτι της δυνατότητας να προχωρήσει ο ΟΑΣΘ με το νομικό καθεστώς που τον διέπει (υπό εκκαθάριση) σε προσλήψεις οδηγών αξιολογώντας στην πορεία τις ανάγκες του Οργανισμού.

• Μπροστινή πόρτα

Οχι συνάδελφοι, με την πανδημία σε έξαρση ΔΕΝ ανοίγει η μπροστινή πόρτα του λεωφορείου. Αυτό που γίνεται τώρα είναι η αντικατάσταση των κορδελών με αλυσίδα στα λεωφορεία που έχει τοποθετηθεί διαχωριστικό τζάμι στην θέση του οδηγού.

sakisgeorgiadis.blogspot.com



sakisgeorgiadis