Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Flyover : Πρεμιέρα των 2 νέων γραμμών EXPRESS , με ...διπλοπαρκαρισμένα !

 Πρεμιέρα έκαναν σήμερα 1η Νοεμβρίου οι νέες “express” λεωφορειακές γραμμές του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που.... θα εξυπηρετούν τους πολίτες, με αφορμή την έναρξη των εργασιών του πολυσυζητημένου FlyOver.

Πιο συγκεκριμένα, το «43Υ» και το «45Υ» εκτέλεσαν τα πρώτα τους δρομολόγια σήμερα Τετάρτη και θα βρίσκονται σε ισχύ για όσο διαρκέσουν οι εργασίες του μεγάλου έργου. Χαρακτηριστικό των δύο νέων δρομολογίων είναι οι ελάχιστες στάσεις που κάνουν, προκειμένου η διαδρομή να διαρκεί όσο λιγότερο γίνεται.


Το “express” χάνεται λόγω…διπλοπαρκαρισμένων

Η διαδρομή που ακολουθεί το «43Υ», περνάει από κεντρικούς άξονες της πόλης που συνήθως καταγράφεται κίνηση. Είτε τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, είτε η φορτοεκφόρτωση σε ακατάλληλες για την κυκλοφορία ώρες, είναι μερικοί από τους παράγοντες που δημιούργησαν καθυστέρηση και στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Τα δύο σημεία που καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ήταν επί της οδού Εθνικής Αμύνης έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ένα σημείο στην Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στη δεύτερη περίπτωση, τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα «κέρδισαν» για ακόμα μια φορά (σσ ο ποδηλατόδρομος στον συγκεκριμένο δρόμο καταργήθηκε λόγω των διπλοπαρκαρισμένων) από τα δεκάδες αυτοκίνητα που εμπόδιζαν την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων.

sakisgeorgiadis