Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Νεαροί γρονθοκόπησαν οδηγό του ΟΑΣΘ

Πάνω από 10 περιστατικά ξυλοδαρμού οδηγού αστικού λεωφορείου, σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες. Το 90% και πλέον, από νεαρούς κάτω των 20 ετών 
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας.... περίπου 50χρονος οδηγός του ΟΑΣΘ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου της γραμμής 72, στην περιοχή της Μηχανιώνας στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Επειδή τους ζήτησε να κάνουν ησυχία

Αιτία της επίθεσης ήταν η παρατήρηση του οδηγού σε ομάδα νεαρών επιβατών να κάνουν ησυχία. Συγκεκριμένα, άλλοι επιβάτες του αστικού λεωφορείου έκαναν παράπονα στον οδηγό για τη φασαρία που έκαναν περίπου 20 νεαροί επιβάτες και έτσι αυτός προχώρησε σε μία απλή παρατήρηση, καθώς ενοχλούσαν με τη συμπεριφορά τους.


Καταδικάζει ο ΟΑΣΘ, με ανακοίνωσή του


Ο ΟΑΣΘ καταδικάζει το απαράδεκτο περιστατικό βίας που καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου εναντίον οδηγού του. Το επεισόδιο συνέβη σε λεωφορείο της γραμμής 72, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, όταν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, δύο νεαροί γρονθοκόπησαν τον οδηγό, με τον τελευταίο να καταλήγει στα επείγοντα του εφημερεύοντος νοσοκομείου.
 
Αφορμή για την επίθεση εναντίον του εργαζόμενου του Οργανισμού, στάθηκε η έκκληση που απηύθυνε, σε ομάδα περίπου 20 νεαρών, οι οποίοι ενοχλούσαν με τη συμπεριφορά τους τους υπόλοιπους επιβάτες του λεωφορείου. Ο οδηγός τους ζήτησε να χαμηλώσουν τους τόνους και τότε δέχθηκε την επίθεση.
Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης δεν ανέχεται συμπεριφορές βίας εναντίον των εργαζομένων του και στέκεται δίπλα τους, παρέχοντας ηθική και νομική υποστήριξη, ώστε να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών.
 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης επικοινώνησε με τον οδηγό του Οργανισμού, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του και δηλώνοντας ότι ο ΟΑΣΘ είναι δίπλα του.

sakisgeorgiadis