Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Μητέρα ενός κοριτσιού 3,5 ετών, το θύμα του δυστυχήματος με αστικό του ΟΑΣΘ

 Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη όταν οδηγός του ΟΑΣΘ υπέστη κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο.


Μια 40χρονη γυναίκα που οδηγούσε δίκυκλο έχασε τη ζωή της στο φριχτό τροχαίο επί της οδού Μοναστηρίου όπου τραυματίστηκαν ακόμη τρία άτομα, ο οδηγός του λεωφορείου, καθώς και οι οδηγοί ταξί και ΙΧ που ενεπλάκησαν στο τροχαίο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, φέρεται να προκύπτει ότι ο οδηγός του λεωφορείου της γραμμής 23 του ΟΑΣΘ, λιποθύμησε με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να περάσει στο αντίθετο ρεύμα.

«Τι λέτε ρε παιδιά… Εγώ ξεκίνησα κανονικά το δρομολόγιό μου και μετά μου είπαν στο νοσοκομείο για το δυστύχημα» φέρεται να είπε σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο 45χρονο οδηγός 45 που έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου.

Η γυναίκα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο ήταν μητέρα ενός παιδιού τριών ετών και είχε φύγει από τη δουλειά της για να μεταβεί στο σπίτι της, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Συνάδελφός της, μάλιστα, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό.

«Η συνάδελφος μου η Ελευθερία, ένα γελαστό και υπέροχο κορίτσι, ήρθε σήμερα στη δουλειά, δούλεψε, μίλησε με βιντεοκλήση με το 3,5 ετών κοριτσάκι της, μας χαιρέτησε στις 3 και έφυγε να πάει σπίτι της και ένα λεωφορείο καρφώθηκε πάνω της, σκοτώνοντας την ακαριαία…»

«Χαιρετηθήκαμε, είπαμε τα λέμε αύριο... και αύριο θα πάμε στην κηδεία της. Απίστευτο, απλά», τόνισε ο άνδρας.

Σε ανακοίνωση του ο ΟΑΣΘ, επισημαίνει ότι η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, «εκφράζουν την οδύνη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια» στην οικογένεια και τους οικείους της 40χρονης.

«Η οικογένεια του ΟΑΣΘ εκφράζει επίσης τις θερμότερες ευχές της για ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

H πορεία του μοιραίου λεωφορείου



Η ανακοίνωση της αστυνομίας

"Μεσημβρινές ώρες χθες (01-11-2023), στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Αναγεννήσεως, αστικό λεωφορείο που οδηγούσε 43χρονος ημεδαπός, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα της οδού Μοναστηρίου (κατεύθυνση προς κέντρο πόλεως) και προσέκρουσε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και τρία (3) έτερα οχήματα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 40χρονης οδηγού του δικύκλου και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του λεωφορείου και δύο (2) εκ των οδηγών των εμπλεκομένων οχημάτων.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης".




Ανακοίνωση της ΔΑΣ εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Ως παράταξη των εργαζοµένων ΔΑΣ ΟΑΣΘ εκφράζουµε τα συλλυπητήρια µας στους οικείους της θανούσας από τροχαίο µε λεωφορείο του ΟΑΣΘ του οποίου ο οδηγός έπαθε, σύµφωνα µε τις µέχρι στιγµής πληροφορίες, έµφραγµα ή εγκεφαλικό εν ώρα εργασίας. Ευχόµαστε επίσης καλή ανάρρωση στους οδηγούς των ΙΧ που τραυµατίστηκαν στο δυστύχηµα.


Το θανατηφόρο τροχαίο αποτελεί παράλληλα εργατικό ατύχηµα. Τέτοια περιστατικά µε οδηγούς συναδέλφους έχουν συµβεί τα τελευταία χρόνια στα οποία µόνο από καθαρή τύχη δε θρηνήσαµε θύµατα.
Πλέον θρηνούµε και νεκρούς συµπολίτες µας!

Ως ΔΑΣ, έχουµε επανειληµµένα αναδείξει µε Δελτία Τύπου και άλλες φορές την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο οργανισµός και την οποία βιώνουν οι εργαζόµενοι πολλαπλώς.


Δε πέρασαν ούτε 20ηµέρες που αναδείξαµε µε Δελτίο Τύπου το τόσο σοβαρό ζήτηµα ασφάλειας για οδηγούς, επιβάτες και περαστικούς που εγκυµονεί η απόφαση κυβέρνησης- ΟΑΣΘ-και της πλειοψηφίας του σωµατείου για 6ηµερη εργασία οδηγών κόβοντας τα ρεπό, δηλ. την ξεκούραση των εργαζοµένων.

Εκεί παράλληλα ζητούσαµε συγκεκριµένα πράγµατα τα οποία τα διεκδικούν οι εργαζόµενοι του ΟΑΣΘ, σωµατεία της πόλης και άλλοι φορείς εδώ και καιρό:
• 7ωρο, 5ηµερο, 35ωρο µε ουσιαστικές αυξήσεις των µισθών µε βάση τις σύγχρονες ανάγκες µας
• Προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών µε συµβάσεις αορίστου χρόνου και όχι συµβασιούχους µε 8µηνα.
• Ανταλλακτικά και αναλώσιµα σε επάρκεια για την συντήρηση των λεωφορείων και την επισκευή των βλαβών
• Σύγχρονα οχήµατα κατάλληλα για τις κλιµατολογικές και µορφολογικές συνθήκες της Θεσσαλονίκης.

Βήµατα προς αυτή την κατεύθυνση θα διασφάλιζαν το συγκοινωνιακό έργο!
Τι από αυτά έγινε;;;

Είναι έκθετη και η πλειοψηφία του σωµατείου των εργαζοµένων ΟΑΣΘ που αποδέχτηκε εν µια νυχτί µέσω Δ.Σ. την πρόταση του υπουργείου για 6ηµερη εργασία ενώ την ίδια ώρα έχουν µαζευτεί πάνω από 300 υπογραφές συναδέλφων που αιτούνται Γενική Συνέλευση για να παρθεί απόφαση από τους ίδιους τους εργαζόµενους για το τόσο σοβαρό ζήτηµα υγείας και ασφάλειας. Άµεσα η πλειοψηφία του Δ.Σ. να προκηρύξει την ΓΣ όπως οφείλει!!

Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και εργαζόµενοι συνάδελφοι,

Δε µένει τίποτα άλλο να γίνει πλέον. Έγινε και ο ΟΑΣΘ µια «κοιλάδα Τεµπών» που θρηνεί θύµατα στο βωµό του κέρδους.

Καλούµε σε παράσταση διαµαρτυρίας την Παρασκευή 3/11 στις 10:00π.µ.
µπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου 90).

Δε θα αφήσουµε στην τύχη τις ζωές µας!
Το «πάµε και όπου βγει» τελείωσε!

sakisgeorgiadis