Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ΟΑΣΘ : 9,5 εκ.ευρώ για τις Υποδομές Φόρτισης στο Αμαξοστάσιο Σταυρούπολης

 Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, ημέρα , πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ της Εταιρίας "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" (ΑΟΤΑ).

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και έλαβαν μέρος οι : 

1. Βράνος Θωμάς 

2. Αϊβαζίδης Χαράλαμπος 

3. Γιάντσης Απόστολος 

4. Αλμπάνης Θεοφάνης 

5. Δωρής Σωκράτης 

6. Λιάμας Διαμαντής 

7. Μπουλομύτης Νικόλαος 

8. Τσακίρης Παντελεήμων 

για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος: "Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του «Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης» και της «Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.» για το Έργο: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΟΑΣΘ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ», ορισμός εκπροσώπων στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης και εξουσιοδότηση για την υπογραφή της Σύμβασης"

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για το θέμα της ημερήσιας διάταξης και ανέφερε ότι στο πλαίσιο του Διεθνούς Ανοικτού Ηλεκτρονικού Δημόσιου Διαγωνισμού για την «Ανανέωση Στόλου Αστικών Οχημάτων, για τις μείζονες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης» που προκηρύχθηκε από το ΥΠΥΜΕ τον Οκτώβριο του 2021 και ολοκληρώθηκε (κατά το τμήμα 5) με την υπογραφή σύμβασης προμήθειας 250 ηλεκτρικών λεωφορείων με ανάδοχο την εταιρία YUTONG, ο ΟΑΣΘ αναμένεται να υποδεχτεί 110 λεωφορεία έως το τέλος Απριλίου 2024. 

Στο πλαίσιο αυτό, για την υποδοχή των ηλεκτρικών λεωφορείων απαιτούνται σημαντικά έργα υποδομής στο αμαξοστάσιο Σταυρουπόλεως. Αυτά αφορούν κατά βάση έργα για τη δημιουργία σταθμού φόρτισης και εξυπηρέτησης των οχημάτων. Ειδικότερα, το Έργο αφορά στην εκπόνηση και θεώρηση των απαιτούμενων οριστικών μελετών, τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών, εγκρίσεων, κ.λπ., ως εξής: 

1. Εκπόνηση & θεώρηση τοπογραφικού διαγράμματος των δύο μισθωμένων γεωτεμαχίων στα οποία θα κατασκευαστεί το Έργο – επικαιροποίηση υφιστάμενων υποβάθρων. 

2. Έλεγχος νομιμότητας και τακτοποιήσεις αυθαίρετων κατασκευών στα δύο μισθωμένα γεωτεμάχια από τον ΟΑΣΘ, με υπαγωγή στο άρθρο 114 του Ν 4495 /17 ως εγκαταστάσεις δημόσιου ενδιαφέροντος. 

3. Εκπόνηση & θεώρηση αρχιτεκτονικής μελέτης διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου. 

4. Εκπόνηση & θεώρηση στατικών μελετών βάσεων εγκατάστασης Η/Μ υποδομών. 

5. Εκπόνηση & θεώρηση μελέτης οδοστρώματος – διερεύνηση κυκλοφοριακής σύνδεσης. 

6. Εκπόνηση & θεώρηση υδραυλικής μελέτης ομβρίων. 

7. Θεώρηση μελέτης Η/Μ ισχυρών ρευμάτων. 

8. Εκπόνηση & θεώρηση μελέτης Η/Μ εγκαταστάσεων: ύδρευση, αποχέτευση, ενεργητική πυροπροστασία, ασθενή ρεύματα, κάμερες, μεγάφωνα. 

9. Εκπόνηση & θεώρηση αρχιτεκτονικής μελέτης στεγάστρων & υποστήριξη στο ΣΥΠΟΘΑ αν απαιτηθεί. 

10. Εκπόνηση & θεώρηση στατικής μελέτης στεγάστρων. 

11. Σύνταξη τευχών δημοπράτησης για το σύνολο του Έργου. Επίσης περιλαμβάνει τη δημοπράτηση, διοίκηση και παραλαβή του Έργου για την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών των βασικών έργων υποδομής στο Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, με σκοπό την υποδοχή και εξυπηρέτηση φόρτισης και λειτουργίας των υπό προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων.

 Δεδομένου ότι: 

• ο Κύριος του Έργου δεν διαθέτει την απαιτούμενη διοικητική και επιχειρησιακή ικανότητα για την υλοποίηση του Έργου, 

• ο δε Φορέας Υλοποίησης διαθέτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις (τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, αποφαινόμενα όργανα, αναγκαία στελέχωση κλπ), για την υλοποίηση του εν λόγω Έργου, 

προτείνεται όπως τα συμβαλλόμενα μέρη προβούν, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 100 του ν.3852/2010, όπως ισχύει, στη σύναψη της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης, με την οποία προσδιορίζουν το γενικό πλαίσιο και τους ειδικούς όρους για την εκτέλεση του αντικειμένου της. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του της Προγραμματικής Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 9.540.126,44€ (248.000,00 € για την ωρίμανση και διοίκηση του Έργου, 9.292.126,44€ για την εκτέλεση του Έργου), συμπ. ΦΠΑ. 

Οι πρόσθετες δαπάνες διοίκησης, που θα προκληθούν στο Φορέα Υλοποίησης αποκλειστικά για την ωρίμανση και διοίκηση του συγκεκριμένου Έργου θα βαρύνουν τον Κύριο του Έργου και θα καλύπτονται από πόρους τόσο του τακτικού προϋπολογισμού έτους 2023 όσο και του τακτικού προϋπολογισμού έτους 2024, ενώ η δαπάνη για την εκτέλεση του Έργου θα καλυφθεί από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού έτους 2024. 

 Τα μέλη του Δ.Σ. μετά την ενημέρωση του Προέδρου αποφασίζουν ομόφωνα να: 

α) εγκρίνουν το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης  

β) ορίσουν τον κο Θωμά Βράνο, Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΔΣ της Εταιρίας, ως τακτικό μέλος στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθηση, με αναπληρωτή του τον κο Γιώργο Πετρίδη, Γενικό Διευθυντή της Εταιρίας. 

γ) εξουσιοδοτήσουν τον κο Θωμά Βράνο, Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΔΣ της Εταιρίας για την υπογραφή της Σύμβασης και τη σύναψη των Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση του αντικειμένου της

sakisgeorgiadis