Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Δεν προχωρούν οι προσλήψεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης

 Λόγω των καθυστερήσεων στις εργασίες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία “Thema” δεν βιάζεται να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις και ....στελέχωση του συστήματος λειτουργίας, ώστε να δρομολογηθεί η προπαρασκευαστική περίοδος. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της parallaxi, η Thema δεν προχωρά τις προσλήψεις διότι το έργο δεν είναι έτοιμο και καθυστερεί. Να θυμίσουμε ότι η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Ελληνικό Μετρό Α.Ε και της αναδόχου εταιρίας ειδικού σκοπού με μετόχους την ιταλική ΑΤΜ με 51% την γαλλική EGIS με 49%, έγινε στις 4 Οκτωβρίου στο σταθμό Αγίας Σοφίας του Μετρό, παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ο οποίος υποσχέθηκε ότι κάπου μέσα στο 2024 το μετρό θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. 

Στην ομιλία του τότε, ο διευθύνον σύμβουλος της «Ελληνικό Μετρό Α.Ε.» Νικόλαος Κουρέτας, χωρίς, ως είθισται, να δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι μετά την υπογραφή της σύμβασης, «θα ξεκινήσουμε με την προπαρασκευαστική περίοδο, διάρκειας έως 14 μηνών, κατά την οποία ο Λειτουργός θα εκπαιδεύσει το προσωπικό του στα συστήματα του Μετρό και στα τρένα, θα οργανώσει συνολικά την λειτουργία, συντήρηση, καθαρισμό, φύλαξη και διαχείριση του συστήματος κομίστρου. 

Κατόπιν θα ξεκινήσει η Λειτουργία και Συντήρηση του δικτύου του Βασικού Έργου ενώ λίγο αργότερα θα ενταχθεί σε λειτουργία και η Καλαμαριά για περίοδο 10 ετών»..

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://parallaximag.gr/epikairotita/reportaz/metro-thessalonikis-yparchei-thema-me-ti-thema-poy-echei-analavei-ti-leitoyrgia-toy-metro

sakisgeorgiadis