Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Κλείνει η Εθνική Οδός, από τον Ευγγελισμό ως τον Πλαταμώνα

 Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από την Πέμπτη 16-11-2023 έως και την Πέμπτη 30-11-2023 επί του Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τον Α/Κ Πλαταμώνα, για την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης φωτισμού των Σηράγγων Τ1 και Τ2, προβλέπονται με... απόφαση της Διεύθυνσης Αστνυομίας Λάρισας

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 178/2023

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 

1. Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν στον εναλλάξ (ανά κατεύθυνση) αποκλεισμό του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τον Α/Κ Πλαταμώνα, με εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. ΕυαγγελισμούΛεπτοκαρυάς, από την Πέμπτη (16-11-2023) έως και την Πέμπτη (30-11-2023), σε εκτέλεση του ανωτέρω (β) σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών/ Διεύθυνση Δ17, προκειμένου εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισης φωτισμού των Σηράγγων Τ1 και Τ2 καθ’ όλο το 24ωρο, ως εξής: 

Α΄ Φάση 

Αποκλεισμός τμήματος του αυτοκινητόδρομου στην κατεύθυνση προς Αθήνα από τον Α/Κ Πλαταμώνα έως τον Α/Κ Ευαγγελισμού. 

Για την εκτροπή του ρεύματος κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση προς Αθήνα στην Π.Ε.Ο. στον Α/Κ Πλαταμώνα θα εφαρμοσθεί το τυπικό σχέδιο 5-9α (Πλήρης Αποκλεισμός Αυτοκινητοδρόμου και υποχρεωτική έξοδος για διατομή δυο λωρίδων). 

Αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Η-Α/Κ Ραψάνης με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εφαρμοστεί το τυπικό σχέδιο 5-5 α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου). 

Επιπλέον, πριν την έναρξη εφαρμογής των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πρέπει να αποκλειστούν οι τρεις (3) υφιστάμενοι χώροι στάθμευσης του αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Πλαταμώνας –Ευαγγελισμός στην κατεύθυνση προς Αθήνα, τουλάχιστον δύο ώρες πριν, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τυχόν χρήστη εντός του αποκλεισμένου τμήματος. Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπεται να εφαρμοσθούν από την Πέμπτη (16-11- 2023) στις 07:00΄ώρα έως και την Πέμπτη (23-11-2023) στις 07:00΄ ώρα ή νωρίτερα σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών. 

Β΄ Φάση 

Αποκλεισμός τμήματος του αυτοκινητόδρομου στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τον Α/Κ Πλαταμώνα. 

Για την εκτροπή του ρεύματος κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη στην Π.Ε.Ο. στον Α/Κ Ευαγγελισμού, θα εφαρμοσθεί το τυπικό σχέδιο 5-9α (Πλήρης Αποκλεισμός Αυτοκινητοδρόμου και υποχρεωτική έξοδος για διατομή δυο λωρίδων). 

Αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Ευαγγελισμού με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. 

Θα εφαρμοσθεί το τυπικό σχέδιο 5-5 α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου). Επιπλέον, πριν την έναρξη εφαρμογής των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πρέπει να αποκλειστούν οι τρεις (3) υφιστάμενοι χώροι στάθμευσης του αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Ευαγγελισμός-Πλαταμώνας στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον δύο ώρες πριν, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τυχόν χρήστη εντός του αποκλεισμένου τμήματος. Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπεται να εφαρμοσθούν από την Πέμπτη (23-11- 2023) στις 07:00΄ώρα έως και την Πέμπτη (30-11-2023) στις 07:00΄ ώρα ή νωρίτερα σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών. 

2. Η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», οφείλει καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί, σύμφωνα με την Ισχύουσα Νομοθεσία, την Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής και τα Εγχειρίδια Λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην περιοχή αποκλεισμού της κυκλοφορίας, όσο και κατά μήκος της εναλλακτικής διαδρομής. 

3. Με μέριμνα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., θα πρέπει να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις πραγματοποιηθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με το προσφορότερο μέσο (Μ.Μ.Ε., ιστότοπό κ.λ.π.) καθώς και να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες 3 συνθήκες κυκλοφορίας, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλούς και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας. 

4. Περαιτέρω επισημαίνεται ότι η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» θα πρέπει να μεριμνήσει για τη κατάλληλη προσαρμογή των χρεώσεων των διοδίων, λόγω ολικού αποκλεισμού της κυκλοφορίας, στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Μακρυχωρίου και στους Πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων Ευαγγελισμού και Πλαταμώνα. 

5. Το Τμήμα Τροχαίας Αυτ/μων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας, παρακαλείται για την ενημέρωσή του και τη λήψη επιβαλλομένων μέτρων αρμοδιότητάς του, σε συνεργασία με την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.». 

6. Λοιπές Διοικήσεις Αξιωματικών Διευθύνσεως μας, κοινοποιείται η παρούσα για την ενημέρωσή τους. 

7. Διευθύνσεις Αστυνομίας Χώρας, κοινοποιείται η παρούσα για την ενημέρωσή τους. 

8. Στις Προϊστάμενες Υπηρεσίες, κοινοποιείται η παρούσα (υ.τ.ε.) για την ενημέρωσή τους. 

9. Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/9-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4313/2014 (Α-261).-

sakisgeorgiadis