Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ 770 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Να απορριφθεί η προσφυγή της SOLARIS ζητά το Υπουργείο

 Με υπόμνημά του προς την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ζητά να ακυρωθεί η προσφυγή τoυ προμηθευτή SOLARIS (δείτε την εδώ), ως μη νομίμως υποβληθείσα.

Συγκεκριμένα -μεταξύ των άλλων αιτιάσεων- το ΥΠΟΜΕ αναφέρει:

Η προσφεύγουσα ουδόλως έχει καταθέσει στην προδικαστική προσφυγή στοιχεία και λοιπά αποδεικτικά έγγραφα, από τα οποία να προκύπτει η νόμιμη εκπροσώπηση των υπογραφόντων την προσφυγή. Ειδικότερα, δεν κατέθεσε μαζί με την προσφυγή το οποιοδήποτε πιστοποιητικό του αρμόδιου Εμπορικού Μητρώου ή άλλης αρμόδιας αρχής της Χώρας εγκατάστασης της προσφεύγουσας ή άλλη έγγραφο αποφάσεως ή συνεδριάσεως αρμόδιου εταιρικού οργάνου ή προσώπου ή το κωδικοποιημένο καταστατικό, μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η επιβεβαίωση του νομιμοποίησης του υπογράφοντος προς υπογραφή και υποβολή της υπό εξέταση προδικαστικής προσφυγής. 

Συγκεκριμένα, απουσιάζουν τα έγγραφα από τα οποία θα αποδεικνύεται η ύπαρξη και συγκρότηση – και δη κατά τον κρίσιμο χρόνο κατάθεσης της προσφυγής – συγκεκριμένου οργάνου διοίκησης, η απαιτούμενη προς εκπροσώπηση ιδιότητα και δη η οικεία επικαλούμενη ιδιότητα και ιδίως οι εξουσίες διαχείρισης και εκπροσώπησης, αφενός του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Marketing, Sales and Customer Services και, αφετέρου του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Finance, Procurement and Trams, της προσφεύγουσας, από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία υπογράφουν την υπό εξέταση προσφυγή. 14. Επισημαίνεται συναφώς ότι ο οικονομικός φορέας «SOLARIS Bus & Coach sp. z o.o.», αποτελεί φορέα που εδρεύει στην Πολωνία και διέπεται από το δίκαιο της Χώρας αυτής και, συνεπώς, δεν είναι εγγεγραμμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) ώστε να είναι δυνατός να γίνει εκ μέρους της Αναθέτουσας Αρχής ή της Αρχής Σας ο έστω αυτεπάγγελτος έλεγχος της ως άνω εκπροσώπησης και νομιμοποίησης δια δημοσίας βάσεως δεδομένων, όπως το ΓΕΜΗ (πρβλ. ΑΕΠΠ 1304/2019, σκ. 7). 

Σημειώνεται ότι στο ΓΕΜΗ είναι μεν καταχωρημένη η εταιρεία με την επωνυμία «ΣΟΛΑΡΙΣ ΕΛΛΑΣ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ» και διακριτικό τίτλο «ΣΟΛΑΡΙΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», όχι όμως και η προσφεύγουσα εταιρεία με την επωνυμία «SOLARIS Bus & Coach sp. z o.o.». 

Τούτων έπεται ότι η υπό εξέταση προσφυγή ασκείται απαραδέκτως λόγω μη νομιμοποίησης του δικογράφου και αναπόδεικτης εκπροσώπησης, εξαιτίας της παράλειψης της προσφεύγουσας να προσκομίσει τα οικεία προς απόδειξη της εκπροσώπησής της νομιμοποιητικά έγγραφα (βλ. ΑΕΠΠ 1304/2019). 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ :

sakisgeorgiadis