Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

ΤΩΡΑ: Τι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πολύωρη έκτακτη συνεδρίαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, σχετικά με το θέμα που προέκυψε την Τρίτη του... Πάσχα, με την ενημέρωση των εργαζομένων από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, σχετικά με τα χρήματα που πρέπει να επιστρέψουν από τις αποδοχές τους, εκτός ενιαίου μισθολογίου, από την 1/1/2016 μέχρι την 31-12-2017.


Θα αντικρούσουν νομικά το "πόρισμα Γαλατά"

Κατά πλειοψηφία, το ΣΕΟΑΣΘ αποφάσισε, να σταλούν τη Δευτέρα, σε συνεργασία με τη Διοίκηση, εξώδικα προς την ΑΑΔΕ και άλλες αρχές, με τις ενστάσεις του ΟΑΣΘ και του ΣΕΟΑΣΘ, σχετικά με το χαρακτήρα του Οργανισμού ως "επιδοτούμενου άνω του 50% από το δημόσιο". Πάγια "υπερασπιστική γραμμή" του ΟΑΣΘ, είναι ότι "δεν επιδοτείται ο ΟΑΣΘ, αλλά ο επιβάτης, επομένως δεν υπάγεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων, που επιδοτούνται από το κράτος σε ποσοστό άνω του 50%, άρα δεν ήταν δημόσιο". 

Αξιοσημείωτο είναι, ότι η διοίκηση Ταγγίρη, είναι στο πλευρό των εργαζόμενων και θα συμμετάσχει από κοινού στην υποβολή ενστάσεων.


"Όχι τώρα απεργίες, αλλά είμαστε σε ετοιμότητα"

Η παράταξη της ΔΑΣ, πρότεινε άμεσες κινητοποιήσεις (απεργίες), η παράταξη ΟΔΕΟ πρότεινε "απεργία όταν έρθει ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη", η ΔΑΚΕ συνέστησε να μη γίνει απεργία καθώς "δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποια κυβέρνηση να μας ακούσει, λόγω της περιόδου" και τελικώς, το Δ.Σ. αποφάσισε να κινηθεί αρχικά, νομικά και αν δεν ευοδωθεί ο αγώνας, θα προχωρήσουν σε απεργίες.


Γενική Συνέλευση Εργαζομένων στις 4 Μαϊου και εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου στο Δ.Σ.

Ταυτόχρονα καθορίστηκαν οι ημερομηνίες για τη Γ.Σ και την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ , θέση η οποία χηρεύει, μετά την αποχώρηση του συνδικαλιστή κ.Μόσχου Άγγου, σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου , με μετάταξη στα πλαίσια της "κινητικότητας".

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την 4/5/23 και οι εκλογές την 10/5/2023, ενώ αν δεν συγκεντρώσει κάποιος υποψήφιος την απόλυτη πλειοψηφία, η διαδικασία θα επαναληφθεί την 18/5/2023.

Σύμφωνα με τις (πάντα) έγκυρες πληροφορίες των ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΝΕΩΝ, θα υπάρξουν τρεις υποψηφιότητες: του Γιάννη Δήμκα, του Κώστα Μοσχοβόπουλου και του Νικήτα Τσαρίδη, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα πάμε σε "δεύτερο γύρο" εκλογών.


Δείτε και: Ο ΟΑΣΘ σε νέες περιπέτειες με προεκλογικές απεργίες διαρκείας !



sakisgeorgiadis