Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Πέμπτη 6-4-2023

Απεργία (στάση εργασίας) εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΟΑΣΘ.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι...

αναφέρουν:








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 2023 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-16:00

Συνάδελφοι - σσες

Για άλλη μια φορά ο Οικονομικός Διευθυντής του Ο.Α.Σ.Θ., ακολουθεί την γνώριμη τακτική του εμπαίζοντας τους εργαζόμενους με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες όπως είχαμε ενημερώσει και με ανακοίνωση, είχε συμφωνηθεί με την διοίκηση του Οργανισμού και τις Οικονομικές Υπηρεσίες, στην μισθοδοσία του μηνός Μαρτίου να καταβληθούν (επιστραφούν) οι ασφαλιστικές εισφορές από την προσωπική διαφορά, αρχικώς για το Β* εξάμηνο του 2018 καθώς επίσης και η πληρωμή των ημερών αδείας και των αναπαύσεων που δεν είχαν χορηγηθεί στους εργαζόμενους για το 2022.

Να υπενθυμίσουμε ότι τέλος Δεκεμβρίου του 2022 είχαμε υπογράψει συμπληρωματική ΣΣΕ- η οποία έχει κατατεθεί και στο ΕΡΓΑΝΗ - όπου τις ημέρες αναπαύσεων που δεν είχαν χορηγηθεί για το έτος 2022. τις μετατρέψαμε σε άδειες ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν.

Παρόλα αυτά, ο Οικονομικός Διευθυντής του ΟΑΣΘ, χωρίς προηγουμένως να προβεί σε ενημέρωση τόσο της Διοίκησης του ΟΑΣΘ, όσο και του Συνδικάτου μας, εντελώς αυθαίρετα το Σάββατο βράδυ την ώρα που έκλεινε η μισθοδοσία, αποφάσισε να εξαιρέσει την πληρωμή των ημερών ανάπαυσης (ρεπό) που δεν χορηγήθηκαν, προφασιζόμενος ότι δεν ήταν τελικά ξεκάθαρο με ποιον τρόπο θα αποζημιώνονταν αυτές.

Αμεσα μετά την πληροφόρησή μας για αυτήν την ενέργεια, συγκαλέσαμε έκτακτο Δ/Σ του Συνδικάτου, έγινε παρέμβαση προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού παρουσία όλων των παρατάξεων που απαρτίζουν το Δ/Σ, ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης και πληρωμής το αργότερο έως την επόμενη μισθοδοσία.

Συνάδελφοι - σσες

Οι επαναλαμβανόμενες αυθαιρεσίες, η αναποφασιστικότητα διοικητικών στελεχών, η συνεχιζόμενη απαξίωση της συγκοινωνίας στην πόλη μας και των εργαζομένων σε αυτήν, έχει κουράσει και έχει φέρει δικαιολογημένη αγανάκτηση του συνόλου των εργαζομένων.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ/Σ του Συνδικάτου αποφασίσαμε για την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 Στάση Εργασίας για όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στον ΟΑΣΘ από της 11:00 έως 16:00,

Παράλληλα την ίδια μέρα καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ και ώρα 12:00 ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του Συνδικάτου προς τα μέσα ενημέρωσης για την απαξίωση της συγκοινωνίας στην πόλη μας.



sakisgeorgiadis