Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΣΕΟΑΣΘ: Ο Μόσχος Άγγος θα είναι ο αντικαταστάτης του Δ. Τσερμενίδη στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ

Ολοκληρώθηκε πριν ένα λεπτό, η καταμέτρηση των ψήφων στις 3 κάλπες, που στήθηκαν για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, μεταξύ του Μόσχου Άγγου και του Κώστα Μοσχοβόπουλου.
Το τελικό αποτέλεσμα:

ΨΗΦΙΣΑΝ: 1369

ΑΓΓΟΣ ΜΟΣΧΟΣ ("ΕΝΟΤΗΤΑ")- 808

ΜΟΣΧΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΟΔΕΟ)- 510

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ : 51

Το αποτέλεσμα ικανοποίησε και τις δύο πλευρές, αφού ο Μάκης Άγγος, ήταν αδιαμφισβήτητο φαβορί, καθώς προέρχεται από την κυρίαρχη επί δεκαετίες παράταξη "ΕΝΟΤΗΤΑ" (γνωστή και ως "παράταξη Τσερμενίδη") και επιβεβαίωσε τον τίτλο, ενώ ο Κώστας "Μοσκώφ", που προέρχεται από την παράταξη "ΟΔΕΟ", που ιδρύθηκε από εργαζόμενους πρώην μετόχους, πέρασε το "ταβάνι" των 280 μελών που αριθμεί το σωματείο μετόχων-εργαζομένων και κέρδισε επιπλέον 230 ψήφους εργαζομένων, πλέον των παλαιών μετόχων.

Το αποτέλεσμα καθιστά την ΟΔΕΟ, τη δεύτερη και πολύ υπολογίσιμη δύναμη στα εσωτερικά των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και προφανώς θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επόμενες εκλογές του συνδικάτου του κρατικού οργανισμού.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί, πως, σε αυτές τις εκλογές, δεν επικράτησε "κομματική γραμμή", δεν υπήρξε ψήφος με βάση κομματική τοποθέτηση, αλλά ψήφος εμπιστοσύνης σε πρόσωπα.

sakisgeorgiadis.blogspot.com, 6/10/2020

sakisgeorgiadis