Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Τροπολογία για αύξηση των μισθών στον ΟΑΣΘ, κατέθεσε το ΚΚΕ

 Τροπολογία για την παροχή μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό του ΟΑΣΘ κατέθεσε η... Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στόχος της ρύθμισης είναι «η παροχή μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό του Ο.Α.Σ.Θ., η οποία ανέρχεται καταρχήν σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί του βασικού μισθού που λαμβάνει ο εργαζόμενος. Ειδικώς δε για το προσωπικό που απασχολείται σε βάρδιες σε ποσοστό τέσσερα τοις εκατό (4%) και κατά τούτο η διασφάλιση της θέσης των εργαζομένων και επέρχεται ισονομία μεταξύ των εργαζομένων με τους συγκοινωνιακούς φορείς ΣΤΑΣΥ Μ.Α.Ε. και ΟΣΥ Α.Ε», αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και υπογράφεται από τους βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα Λεωνίδα Στολτίδη, Χρήστο Κατσώτη.

Παραθέτουμε την Τροπολογία: «Από τον επόμενο μήνα της έναρξης ισχύος του παρόντος, χορηγείται στο προσωπικό της ΣΤΑΣΥ Μ.Α.Ε., Ο.ΣΥ. Α.Ε. και Ο.Α.Σ.Θ., μηνιαία οικονομική ενίσχυση, η οποία ισούται με το δύο τοις εκατό (2%) επί του ποσού που λαμβάνει ο εργαζόμενος, ως βασικό μισθό. Ειδικά για το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ Μ.Α.Ε., Ο.ΣΥ. Α.Ε. και Ο.Α.Σ.Θ., το οποίο απασχολείται σε βάρδιες, χορηγείται μηνιαία οικονομική ενίσχυση ίση με το τέσσερα τοις εκατό (4%) επί του ποσού που λαμβάνει ο εργαζόμενος, ως βασικό μισθό. Οι ενισχύσεις της παρούσας καταβάλλονται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και δεν συμψηφίζονται με το ποσό της προσωπικής διαφοράς, το οποίο καταβάλλεται κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος».


Διαβάστε και: Αυξήσεις μισθών στους εργαζόμενους σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ - H τροπολογία

sakisgeorgiadis