Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε οδηγό λεωφορείου της γραμμής 57 από νεαρούς τραμπούκους

Πέντε νεαροί επιτέθηκαν φραστικά και σωματικά σε οδηγό της γραμμής 57 "Πλατεία Αριστοτέλους - Διασταύρωση Χορτιάτη" του ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, γραμμή την οποία.... εκτελεί από τις 18 Φεβρουαρίου 2023, το ΚΤΕΛ για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, με πολύ ικανοποιητική εξυπηρέτηση, όπως δηλώνουν χιλιάδες επιβάτες, χρήστες της γραμμής αυτής.

Ηταν 2.30 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης 11-4-2023, όταν οι νεαροί κατέβηκαν στη στάση "Παλιό Τέρμα" στη Νεάπολη, αλλά δεν ήταν βέβαιοι ότι ήταν η στάση που έπρεπε να κατέβουν και άρχισαν τις διαβουλεύσεις, κρατώντας την υδραυλική πόρτα ανοιχτή με το ζόρι ..μέχρι να αποφασίσουν. Ο οδηγός τους παρακάλεσε να αφήσουν την πόρτα για να συνεχιστεί το δρομολόγιο και να εξυπηρετηθούν οι υπόλοιποι επιβάτες. Οι νεαροί μπήκαν στο λεωφορείο και άρχισαν να λογομαχούν με τον οδηγό.

Στη στάση "Βαλσαμή" ζήτησαν να κατέβουν από την μπροστινή πόρτα κι όταν ο οδηγός τους άνοιξε και είχαν πλέον βέβαιη διαφυγή, "πήραν το αίμα τους πίσω", άρχισαν να τον βρίζουν, τον έφτυσαν και του επιτέθηκαν με κλωτσιές, τραυματίζοντάς τον στο χέρι.

Μετά τη συμπλοκή αποχώρησαν ικανοποιημένοι για τον "άθλο" που πέτυχαν...


Μήνυση

Μήνυση κατά αγνώστων θα υποβάλει η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. ζητώντας τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, για εξύβριση, έμπρακτη επίθεση, σωματικές βλάβες, αλλά και παρακώλυση συγκοινωνίας κατά το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα, που επισύρει ποινή φυλάκισης. 

Ο οδηγός Γ.Α. σοκαρισμένος και σε κακή κατάσταση, μετέβη στο Α.Τ. Νεαπόλεως – Συκεών, ώστε να υποβάλει και ο ίδιος μήνυση κατά αγνώστων.

Οι δράστες αναζητούνται.


Γιάννης Δήμκας: Να μπουν καμπίνες οδηγών, για την προστασία από παραβατικά άτομα

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ, για λογαριασμό του οποίου εκτελεί το δρομολόγιο η "ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.", Γιάννης Δήμκας, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «έχουν συμβεί πολλά και με οδηγούς του ΟΑΣΘ αλλά και με άλλους εργαζόμενους σε άλλες υπηρεσίες», προσθέτοντας πως «βλέπουμε να εντείνονται όλο και περισσότερο αυτά τα φαινόμενα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο οδηγός δεν πρέπει να είναι απροστάτευτος. Πρέπει να μπουν καμπίνες οδηγών ώστε να είναι απομονωμένοι, για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών και όχι να είναι έρμαιο μερίδας επιβατών με παραβατική συμπεριφορά».





sakisgeorgiadis