Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Με Rapid test και στα ταξί! Νέο ΦΕΚ - Τι ισχύει από 20 Σεπτεμβρίου στα ΚΤΕΛ

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους. Στο ΦΕΚ με τα μέτρα γι αυτήν την εβδομάδα, τέθηκε η υποχρέωση rapid test και στα ταξί που εκτελούν διανομαρχιακά δρομολόγια (π.χ. από τη Θήβα στην Αθήνα). Τις άλλες εβδομάδες τι θα προβλέπεται άραγε;
 
Κυκλοφόρησε το απόγευμα του Σαββάτου 18/9/2021, το ΦΕΚ Β' 4337, που περιέχει την  Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.57069 .....Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Πέντε κύρια σημεία:

1. Με rapid test και στα ταξί που κουβαλάνε επιβάτες εκτός νομού

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο 18 των μεταφορών , έχει προστεθεί η υποχρέωση να διαθέτουν πιστοποιητικό rapid test και οι ανεμβολίαστοι επιβάτες ταξί, που μετακινούνται με αυτό, μεταξύ διαφορετικών νομών. Στα ταξί που μεταφέρουν επιβάτες μέσα στις πόλεις και στον ίδιο νομό, δεν χρειάζεται τίποτε, προς το παρόν.

2. Κανένα χαρτί στις μετακινήσεις εντός νομού (αστικά)

Στις μετακινήσεις εντός νομού, με οποιοδήποτε μέσο (αστικά λεωφορεία ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ, αστικά ΚΤΕΛ, ταξί) ΔΕΝ απαιτείται κανένα πιστοποιητικό.

3. Rapid test στα ΚΤΕΛ, μεταξύ διαφορετικών νομών

Στα λεωφορεία ΚΤΕΛ, οι κανόνες παραμένουν οι ίδιοι για τους επιβάτες, ενώ το νέο ΦΕΚ 4337, ενσωματώνει τη συμπλήρωση του ΦΕΚ 4214 στο αρχικό ΦΕΚ 4206 κι έτσι, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρέπει να κάνουν δύο (2) rapid test την εβδομάδα.

4. Τα πρόστιμα

Το πρόστιμο στον ιδιοκτήτη και τον επιβάτη ταξί είναι 150 ευρώ, ενώ στα λεωφορεία 300 ευρώ στον επιβάτη, που δεν διαθέτει τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

5. Ποιός ελέγχει

Αρμόδιοι για τον έλεγχο, παραμένουν με το γνωστό πλέον άρθρο 4, οι κρατικές αρχές (αστυνομία κ.λπ.) και όχι οι ιδιώτες μεταφορείς.


Ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ













sakisgeorgiadis