Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Εκτροπή γραμμών του ΟΑΣΘ λόγω «Olympic Day Run Greece»

 Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου «Olympic Day Run Greece». Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), ενημερώνει τους αρμόδιους και τους πολίτες, για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ως εξής:


Αποκλεισμός οδών - Διοργάνωση του 40U «Olympic Day Run Greece» στον Δ. Θεσσαλονίκης

Επισημαίνουμε τα εξής:

Η μεγάλη διαδρομή των δρομέων (10.000 μ) είναι η εξής: Αφετηρία στο ύψος του γλυπτού «Ομπρέλες» επί της Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου με πορεία νότια, αναστροφή στο ύψος της διακλάδωσης των οδών Γ. Παπανδρέου και Μαρίας Κάλλας, επιστροφή από τη Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου με κατεύθυνση βόρεια, δεξιά στη Λεωφ. 3 η Σεπτεμβρίου, αριστερά στην οδό Μ. Ανδρόνικου, οδός Τσιμισκή, οδός Πολυτεχνείου, αναστροφή αριστερά στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου και συνέχεια επί των οδών Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Λεωφ. 3Us Οκτωβρίου, Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου και τερματισμός στο ύψος του γλυπτού «Ομπρέλες». Από παρόμοιες οδούς θα διεξαχθούν και οι αγώνες δρόμου των 5.000 μ. και 2.000 μ.

Λόγω των εκδηλώσεων επηρεάζονται οι διαδρομές στις παρακάτω οδούς:

 Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τη συμβολή με τη Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου έως τη διακλάδωση με τις οδούς Παπανδρέου και Μαρίας Κάλλας,

 Λεωφ. 3 ης Σεπτεμβρίου, από τη συμβολή με τη Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου έως τη συμβολή με τη Λεωφ. Βασ. Γεωργίου και Μ. Ανδρόνικου, οδός Μ. Ανδρόνικου, από τη συμβολή με τη Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου έως τη συμβολή με Τσιμισκή, οδούς Ι. Τσιμισκή και Πολυτεχνείου, οδός Καρατάσου και Λεωφ. Νίκης (μεταξύ των οδών Ι. Δραγούμη και Ελ. Βενιζέλου, Λεωφ. 30ης Οκτωβρίου.

Από την οδό Καρατάσου και τη Λεωφ. Νίκης (μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Εθ. Αμύνης, δεν διέρχονται λεωφορειακές γραμμές. Επίσης επηρεάζονται οι διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών από την οδό Μητροπόλεως. Τέλος από την κάθετη όδευση επηρεάζονται οι διαδρομές στις παρακάτω οδούς: οδοί Δωδεκανήσου και Σαλαμίνος, οδός l. Δραγούμη, οδός Ελ. Βενιζέλου, οδός Π. Μελά, οδός Εθ. Αμύνης, οδός Ν. Γερμανού.

Λόγω των εκδηλώσεων πρόκειται να γίνει ολικός αποκλεισμός στις ανωτέρου οδούς και ως εκ τούτου προσωρινή εκτροπή των παραπάνω αστικών λεωφορειακών γραμμών ως εξής:

Όλες οι λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από την Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου κατά την επιστροφή προς ανατολικά θα ακολουθούν την διαδρομή: Εγνατία - 3ης Σεπτεμβρίου - Δελφών - 25ης Μαρτίου.

Μετάβαση προς κέντρο: Β. Όλγας- Β. Γεωργίου - 3ης Σεπτεμβρίου - Λεωφ. Στρατού - Αγγελάκη

Oι λεωφορειακές γραμμές που κατευθύνονται στο κέντρο από δυτικά θα ακολουθούν την διαδρομή: Εγνατία - αναστροφή στο πέταλο της Αριστοτέλους - Εγνατία και επιστροφή (όπως και οι γραμμές της Πλ. Ελευθερίας).

Η γραμμή Νο 16: Καθ. Α. Κεραμοπούλου - Αγίας Σοφίας - Εγνατία.

Η γραμμή Νο 15: Αντιγονιδών - Εγνατία - Εθνικής Αμύνης.

Η γραμμή Νο 24: Θα τερματίζει στον Σταθμό και θα διέρχεται από την οδό Εγνατία.


Οι στάσεις που επηρεάζονται εξαιτίας των εκδηλώσεων δεν θα εκτελούνται προσωρινά. Οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούν όλες ανεξαίρετα τις στάσεις που βρίσκονται στις διαδρομές εκτροπής τους. Οι εκδηλώσεις (Αγώνες Δρόμου "40 Olympic Day Run Greece") θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26.09.2021 από τις 18:00 μέχρι και τον τερματισμό των τελευταίων αθλητών.

Για τον ΟΣΕΘ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος
Γιάννης Τόσκας

sakisgeorgiadis