Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΑΣ ΟΑΣΘ : Να μην ανοίξει η μπροστινή πόρτα όσο διαρκεί η πανδημία !!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣ ΟΑΣΘ 22/9/2021

STOP στην αυθαιρεσία της διοίκησης του ΟΑΣΘ
Να μην ανοίξει η μπροστινή πόρτα του οδηγού όσο διαρκεί η πανδημία ! 

Σήμερα στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης, η διοίκηση του Οργανισμού.... κάλεσε δημοσιογράφους για να παρουσιάσει τα «νέα» λεωφορεία του Παπαδάκη που ταξινομήθηκαν πρόσφατα. Έλα όμως που συνάδελφοι διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι δεν υπάρχει κανένα διαχωριστικό για τον οδηγό ούτε καν οι γνωστές -από προηγούμενα λεωφορεία- κορδέλες ! 

σημείωση blog: βίντεο από τη σημερινή παρουσία της διοίκησης στο αμαξοστάσιο


Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ανοίγει την πρώτη πόρτα των λεωφορείων (αρχικά στα leasing) που ήταν κλειστή για λόγους προστασίας του οδηγού. Έχουν βγάλει ακόμα και τις κορδέλες που υπήρχαν για να απλωθεί το πάρτι της covid 19 και στους εργαζόμενους οδηγους που έτσι κι αλλιώς αυτό γίνεται καθημερινά με τους επιβάτες όταν γεμίζουν ασφυκτικά τα λεωφορεία. 

Σε μια εποχή που τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται και στην πόλη μας η διοίκηση με το «έτσι θέλω» επιβάλει μονομερώς την απόφαση της. Είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη που ΔΕΝ πρέπει να την ανεχθούμε ! Δεν παίζουμε τη ζωή μας κορόνα γράμματα ! 

Στη σημερινή μας παρέμβαση ως ΔΑΣ ΟΑΣΘ στο Αμαξοστάσιο Σταυρούπολης είπαμε στον πρόεδρο του Οργανισμού ότι οι μπερντέδες (οι νάιλον κατασκευές που μπαίνουν στη πόρτα του οδηγού στα λεωφορεία leasing) πρέπει να φύγουν γιατί εκτός του ότι εμποδίζουν την ορατότητα του οδηγού, δεν προσφέρουν καμιά προστασία. 

Στον έντονο διάλογο που ακολούθησε φάνηκε καθαρά ότι ο πρόεδρος λειτουργεί με τη λογική του "αποφασίζω και διατάζω". Κάποια στιγμή αποχώρησε μαζί με το επιτελείο και τους παρατρεχάμενους του αφού κατάλαβε ότι τα θέματα που έβαζε η ΔΑΣ για την προστασία των εργαζομένων αλλά και τα υπόλοιπα που αφορούν τις μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, την ακαταλληλότητα των «νέων» λεωφορείων κλπ. δεν τον βόλευαν. 

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ συμμετείχε σε μια βολική για αυτόν συζήτηση με συναδέλφους που έλεγε αυτά που τον συνέφεραν. Παρόντες ήταν και μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου που «αγρόν ηγόραζαν» Στο τέλος κάποιοι από το επιτελείο του μας είπαν ότι "χάνουμε το δίκιο μας" όταν ανεβάζουμε τους τόνους ενώ η εκπρόσωπος του ΔΡΟΜΕΑΣ (βολεμένη εδώ και μήνες στο αμαξοστάσιο) μας ρώτησε αν ήμασταν εκ των προτέρων συνεννοημένοι με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ ώστε να βρει δικαιολογία για να αποχωρίσει !! (Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεπληρώσει κάποιος τα γραμμάτια του και ένας από αυτούς είναι και η συκοφαντία) 

Ο αγώνας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν χωρά «βολικούς διαλόγους». Δεν υπάρχει κανένας «διάλογος» με όσους τσαλαπατάνε την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των εργατών. Εάν κάποια δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους μπορούμε εμείς. Δεν φοβόμαστε κανέναν πρόεδρο και καμιά διοίκηση. 
Να μην περάσει η αυθαιρεσία της διοίκησης του ΟΑΣΘ !! Να μην ανοίξει η μπροστινή πόρτα όσο διαρκεί η πανδημία !! 

ΔΑΣ ΟΑΣΘ




sakisgeorgiadis