Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Ιταλία: Υποχρεωτικό από σήμερα το Green Pass στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Οι εξαιρέσεις

 Η περίπτωση της Ιταλίας έχει ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί "μπούσουλα" για την Ελλάδα, που προφανώς θα νομοθετήσει τα ίδια ακριβώς, με ισχύ από την 13η Σεπτεμβρίου. 

Οι Ιταλοί απαιτούν Green Pass (Πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης/PCR ή Rapid test 48ωρου), μόνο για διαπεριφερειακές  μετακινήσεις, μεταξύ.... των 21 περιφερειών της χώρας. 

Στις μετακινήσεις μέσα στις πόλεις (αστικά λεωφορεία, μετρό) και μέσα στην ίδια περιφέρεια, δεν απαιτείται πιστοποιητικό.




Από σήμερα 1-9-2021, στην Ιταλία το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα είναι υποχρεωτικό για να εισέρχεται κανείς σε σχολεία και πανεπιστήμια, όπως και για να μετακινείται -εντός της χώρας- με τρένα, αεροπλάνα, λεωφορεία και πλοία.

Ειδικότερα:

Λεωφορεία: Η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού PCR ή Εργαστηριακού Rapid test τελευταίου 48ωρου, είναι υποχρεωτική για τη διαπεριφερειακή μετακίνηση. Δεν απαιτείται πιστοποιητικό στις αστικές συγκοινωνίες και στις υπεραστικές εντός νομού.

Αεροπλάνα: Η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού PCR ή Εργαστηριακού Rapid test τελευταίου 48ωρου, είναι υποχρεωτική σε όλα τα αεροσκάφη μεταφοράς επιβατών

Πλοία: Η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού PCR ή Εργαστηριακού Rapid test τελευταίου 48ωρου, είναι υποχρεωτική για όλες τις διαπεριφερειακές γραμμές. Δεν απαιτείται πιστοποιητικό για ταξίδια εντός της ίδιας περιφέρειας. Επίσης, εξαιρείται από την υποχρέωση η πορθμιακή γραμμή Μεσσήνης (που ενώνει τη Σικελία με την υπόλοιπη Ιταλία)

Τρένο: Η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού PCR ή Εργαστηριακού Rapid test τελευταίου 48ωρου, είναι υποχρεωτική στα Inter City, Inter City Night και High Speed τρένα. Δεν απαιτείται πιστοποιητικό στα ταξίδια με τρένο εντός της ίδιας Περιφέρειας.



sakisgeorgiadis