Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

My Thessaloniki βαφτίστηκε το νέο Airbus A320 neo της SKY Express

Και το όνομα αυτού… My Thessaloniki! Έτσι βαφτίστηκε, πριν από λίγο, ένα από τα καινούρια Airbus A320 neo της SKY Express, η οποία θέλησε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τους... Θεσσαλονικείς. «Νονός» ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ενώ παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Ιωάννης Γρύλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Ο κ. Γρύλος τόνισε ότι η Sky Express είναι σε «φάση δυναμικής ανάπτυξης», με αύξηση των εγχώριων δραστηριοτήτων και έναρξη, με τα νέα της αεροσκάφη, και πτήσεων εξωτερικού και προέβλεψε ότι, ως το τέλος του 2021 η εταιρία θα διαθέτει «τον πιο “πράσινο” στόλο στην Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον, σε όλη την Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Μέσα σε ένα χρόνο αποκτήσαμε έξι Airbus A320neo και έξι ATR 72 – 600. Σε μια δύσκολη περίοδο προχωρήσαμε σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, παγκοσμίως, στο χώρο των αερομεταφορών».

Ο κ. Γρύλος εξήρε τις επενδύσεις της Fraport στο αεροδρόμιο Μακεδονία και τη «δίκαιη» και «ισορροπημένη» πολιτική του υπουργείου στο χώρο των αερομεταφορών, που, όπως είπε, δημιουργούν ένα «περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού», που ευνοεί και το κοινό, αλλά και τις επενδύσεις στο κλάδο.

H Sky Express είναι Ελληνική αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα σήμερα. Ιδρύθηκε στις αρχές του 2005 από τον Μιλτιάδη Τσαγκαράκη, πρώην Γενικό Διευθυντή και κυβερνήτη των Ολυμπιακών Αερογραμμών καθώς και από τον Γιώργο Μαυραντωνάκη, πρώην Γενικό Διευθυντή Λειτουργικής Υποστήριξης των Ολυμπιακών Αερογραμμών





sakisgeorgiadis