Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

30 πανέμορφα VDL Futuras FHD2-139 στις δημόσιες συγκοινωνίες της Ιρλανδίας

 Η Bus Éireann, η εθνική εταιρεία λεωφορείων (κάτι σαν εθνικό ΚΤΕΛ δηλαδή) της Ιρλανδίας, ξεκίνησε τη δρομολόγηση 30 Futuras FHD2-139 από την VDL Bus & Coach στις.... υπεραστικές της γραμμές. Αυτά τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για τις διαπεριφερειακές υπηρεσίες λεωφορείων Expressway και οι άνθρωποι θα τα δουν σε μια σειρά από βασικές τοποθεσίες, όπως το Waterford, το Cork, το Galway, το Limerick, το Stranorlar και το Sligo, που συνδέουν πόλεις κατά μήκος της δυτικής ακτής σε μερικές από τις πιο πολυσύχναστες διαδρομές του Expressway.

«Η συνεργασία μας με τη Bus Éireann ξεκινά σχεδόν 30 χρόνια πριν», λέει ο Marcel Jacobs, Εμπορικός Διευθυντής της VDL Bus & Coach. «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτήν τη σχέση. Είναι επίσης ένα άλλο καλό παράδειγμα της διαφορετικής χρήσης της γκάμας Futura, σε αυτήν την περίπτωση για τις δημόσιες συγκοινωνίες υψηλής ποιότητας σε μεγαλύτερες διαδρομές στην Ιρλανδία. Η Bus Eíreann δημοσίευσε επίσης την πρώτη της στρατηγική αειφορίας τον περασμένο μήνα και στοχεύει στο μισό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τις φιλοδοξίες της VDL Bus & Coach για τη σειρά Futura, η οποία είναι γνωστή για το χαμηλό βάρος του οχήματος και τον αποτελεσματικό και αποδοτικό κινητήρα. "




To VDL Futura FHD2-139

Τα τριαξονικά 14μετρα FHD2-139 πούλμαν για την Bus Éireann, με μηχανή  DAF-MX11 410 ίππων, είναι ενσωματωμένα σε μια δημόσια συγκοινωνία με ενδείξεις διαδρομής, οθόνες TFT, σημεία φόρτισης, σύστημα κάμερας και WiFi. Τα 30 Futuras έχουν 59 πολυτελή καθίσματα Class 500 με δερμάτινη ταπετσαρία και ρυθμιζόμενα προσκέφαλα. Όλα τα πούλμαν είναι εξοπλισμένα με ανελκυστήρα, καθιστώντας τα προσβάσιμα σε αναπηρικά αμαξίδια. Επιπλέον, υπάρχει ένα προηγμένο σύστημα πληρωμών στο λεωφορείο, που επιτρέπει την ανεπαφική πληρωμή μέσω Android και Apple Pay.



Η Bus Éireann

Η Bus Éireann λειτουργεί το πιο εκτεταμένο και ποικίλο δίκτυο δημόσιων μεταφορών στη χώρα, εξυπηρετώντας σχεδόν 90 εκατομμύρια επιβάτες σε 82 εκατομμύρια χιλιόμετρα, με δραστηριότητες σε 17 σταθμούς και 2.700 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.980 οδηγών λεωφορείων. Ο στόλος περιλαμβάνει 1.170 οχήματα. Ο μέσος όρος προσωπικού είναι 2,5 εργαζόμενοι ανά λεωφορείο.

Η Expressway

H premium υπηρεσία λεωφορείων της Bus Éireann, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία υπεραστικών λεωφορείων στη χώρα, με μεταφορές έξι εκατομμυρίων επιβατών. Η Expressway παρέχει απευθείας και τακτικές υπηρεσίες σε 14 δρομολόγια σε όλη την Ιρλανδία. Είναι η μόνη υπηρεσία λεωφορείου που προσφέρει στους επιβάτες ένα δίκτυο σε όλη την Ιρλανδία, καθιστώντας τον τον ταχύτερο τρόπο για να φτάσει ο επιβάτης σε μεγάλο αριθμό προορισμών.

 


και το κόστος

Η συγκεκριμένη αγορά στοίχισε στην Bus Éireann 18,72 εκ.ευρώ, δηλαδή 624.000 ευρώ το λεωφορείο.

sakisgeorgiadis.blogspot.com

sakisgeorgiadis