Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Μόσχα: Τέλος στα ντιζελοκίνητα λεωφορεία, μόνο ηλεκτρικά πλέον

 650 ηλεκτρικά λεωφορεία, έχουν κυκλοφορήσει στον Μητροπολιτικό Δήμο της Μόσχας.την τελευταία τριετία. Αυτό αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τον κρατικό φορέα Mosgortrans, από το Υπουργείο Μεταφορών και την ανάπτυξη υποδομών οδικών μεταφορών της Μόσχας και τον Αντιδήμαρχο Μεταφορών Maksim Liksutov:

«Σήμερα, το ηλεκτρικό λεωφορείο είναι το πιο σύγχρονο μέσο στις αστικές  μεταφορές, που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των κατοίκων Σε τρία χρόνια, 650 φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία εμφανίστηκαν στη Μόσχα - λειτουργούν σε 49 διαδρομές της πόλης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να λειτουργούν ομαλά σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες - η απότομη ζέστη ή το κρύο δεν επηρεάζει την ποιότητα των καινοτόμων μεταφορών »- είπε.

Σήμερα, εντάχθηκε το 650ο ηλεκτρικό λεωφορείο, ένα SVARZ της κρατικής Kamaz,  στη γραμμή 536.


Μόσχα: όχι άλλα λεωφορεία ντίζελ



 Πριν από λίγες μέρες, ο Liksutov (φωτο) ανακοίνωσε ότι: «Ξεκινώντας φέτος, με την απόφαση του Δημάρχου της Μόσχας, δεν θα ξαναγοράσουμε ντιζελοκίνητα, εκτός από κάποια ειδικών χρήσεων. Μόνο ηλεκτρικά λεωφορεία πλέον. Θα εγκαταστήσουμε επίσης περίπου 200 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης μέσα στο 2021 για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών μεταφορών ».

Η Μόσχα των 13 εκ.κατοίκων, έχει ήδη προμηθευθεί άλλα 200 ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία θα παραδοθούν μέσα στο 2021.

sakisgeorgiadis