Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Δείτε πώς δουλεύουν στην Αίγυπτο για να τελειώσουν σε 2 χρόνια την ηλεκτρική γραμμή του τρένου

H Siemens φτιάχνει τις γραμμές της Αιγύπτου
 Τα τελευταία επτά χρόνια, η Αίγυπτος έχει επενδύσει στην ανανέωση των παλιών υποδομών της, ιδίως των σιδηροδρόμων, διαπραγματευόμενη τη χρηματοδότηση γιγαντιαίων projects, με  διεθνείς οργανισμούς όπως... η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς και εταιρείες όπως η Siemens. 

Τον Ιανουάριο του 2021, η Siemens Mobility υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με το υπουργείο μεταφορών της Αιγύπτου για την ανάπτυξη του πρώτου ηλεκτρικού σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας της χώρας.

Τα πρώτα 460 χλμ θα παραδοθούν σε 2 χρόνια -Ό,τι έγινε στην Ελλάδα σε 25 χρόνια, θα φτιάξουν οι Αιγύπτιοι σε 2 χρόνια

Τα πρώτα 460 χλμ (όσο περίπου η γραμμή Θεσσαλονίκη - Αθήνα, στην οποία η κατασκευή υποδομής ηλεκτροκίνησης ξεκίνησε το 1996, δηλαδή 25 χρόνια πριν και ολοκληρώθηκε φέτος) θα συνδέσουν την πόλη El-Alamein στη Μεσόγειο Θάλασσα με την πόλη Ain Sokhna στην Ερυθρά Θάλασσα, με τρένο μεγάλης ταχύτητας, περνώντας από το Νέο Κάιρο, τη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα, μια νέα πόλη, που χτίζεται 45km ανατολικά του Καΐρου για να ανακουφίσει την πίεση από τη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας των 10 εκατομμυρίων κατοίκων.


CREDIT: COURTESY OF SIEMENS AG

 «Είμαστε χαρούμενοι που το Υπουργείο Μεταφορών μας έχει εμπιστευτεί  αυτό το σημαντικό έργο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Mobility Michael Peter. «Η ψηφιακή μας πρωτοπορία και οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι", θα φέρουν ένα ολοκληρωμένο και υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό σύστημα υψηλής ταχύτητας, το οποίο θα προσφέρει ώθηση στην τεχνολογία και θα δημιουργήσει τοπικές θέσεις εργασίας»
 
Σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Masry Al-Youm, ο πρόεδρος της Siemens, Joe Kaeser, δήλωσε ότι η αρχική φάση του έργου θα δημιουργήσει 15.000 θέσεις εργασίας καθώς και 2.000 μόνιμες θέσεις .

Οι όροι της σύμβασης περιλαμβάνουν σχεδιασμό, εγκατάσταση καθώς και προμήθεια και συντήρηση 15 ετών και 15 σταθμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια
.
Η σύνδεση 460km είναι μόνο το πρώτο μέρος του έργου, το οποίο στοχεύει στην κατασκευή ενός δικτύου σιδηροδρομικών συστημάτων 1.000 χλμ αξίας 23 δις δολαρίων.

«Είμαστε περήφανοι που επεκτείνουμε την αξιόπιστη συνεργασία μας με την Αίγυπτο. Χτίζοντας ένα σιδηροδρομικό σύστημα υψηλής απόδοσης για τη χώρα, θα υποστηρίξουμε τον αιγυπτιακό λαό με προσιτές, καθαρές και αξιόπιστες μεταφορές », δήλωσε ο Kaeser κατά την υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας τον Ιανουάριο.

Δείτε πώς έπιασαν αμέσως δουλειά και τι σημαίνει "κατασκευάζουμε ένα έργο με γρήγορους ρυθμούς":

جنيه، لخدمتك يا مصري.. كل مصري

sakisgeorgiadis