Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

31 ακόμη ιδιοκτήτες λεωφορείου ΚΤΕΛ πληρώνονται την επιδότηση αντικατάστασης

Τριάντα ένας ακόμη ιδιοκτήτες λεωφορείου ΚΤΕΛ, το οποίο αντικατέστησαν με καινούριο, λαμβάνουν την επιδότηση της αντικατάστασης, με εντολή πληρωμής - εκκαθάρισης έργου/ων της ΣΑ Ε380 του Εθνικού Σκέλους του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2021, ύψους.... 1.221.812 ευρώ. Η πληρωμή αυτή αποτελεί ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ και είναι πληρωμή ΕΚΤΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Οι δικαιούχοι:




Τι λέει ο νόμος (4663/20):

β. Για την ενίσχυση των επενδύσεων του εδαφίου δ΄ (αντικατάσταση λεωφορείων) διατίθενται:

(i) Τριάντα τοις εκατό (30%) της τιμής κτήσης αυτών, αν είναι καινούργια ή ηλικίας μέχρις ενός έτους από το έτος κατασκευής του πλαισίου, του έτους αυτού μη συμπεριλαμβανομένου, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει.

(ii) Δέκα τοις εκατό (10%) της τιμής κτήσης αυτών, αν είναι μεταχειρισμένα και έχουν συμπληρώσει μέχρι πέντε (5) έτη από το έτος κατασκευής του πλαισίου, του έτους αυτού μη συμπεριλαμβανομένου.

(iii) Σε περιπτώσεις συνένωσης δύο ή περισσότερων Κ.Τ.Ε.Λ., ενός ή περισσοτέρων νομών ή Κ.Τ.Ε.Λ. (π.χ. κρητικά ΚΤΕΛ) και δημοτικής επιχείρησης, εφόσον συμμετέχουν στη συνένωση αυτή όλα τα Κ.Τ.Ε.Λ. του νομού ή των νομών ή της μεμονωμένης νήσου ή τουλάχιστον όλα τα υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ., το ποσοστό της ενίσχυσης για την περίπτωση του στοιχείου (i) για την αγορά καινούργιων λεωφορείων ανέρχεται σε τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) και για την περίπτωση του στοιχείου (ii) για την αγορά μεταχειρισμένων λεωφορείων σε δεκαπέντε τοις εκατό (15%). Στις ενισχύσεις αυτές υπάγονται και τα λεωφορεία των άγονων γραμμών, όπως προβλέπονται στις διατάξεις του π.δ. 967/1979 (Α΄ 272).

sakisgeorgiadis