Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Πιστοποιητικό υγείας συνοδών μαθητών - Τι πρέπει να ξέρετε

 Οι συνοδοί για την μεταφορά μαθητών, πρέπει να διαθέτουν, κατ’ αναλογία με τους εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς, πιστοποιητικό υγείας το οποίο θα ανανεώνεται κάθε δύο (2) έτη, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.43289/05-06-2018 (ΦΕΚ Β΄ 2179) απόφαση Υπουργού Υγείας. 

Στο εν λόγω πιστοποιητικό υγείας, κατόπιν....

 παθολογικής, δερματολογικής και ψυχιατρικής εξέτασης, βεβαιώνεται η ψυχική υγεία και καταλληλότητα του/της συνοδού όπως και το ότι δεν πάσχει από λοιμώδες/μεταδοτικό νόσημα. 

Επισημαίνεται ότι κατά την παθολογική εξέταση των συνοδών διενεργείται προτυποποιημένη ιατρική εκτίμηση και ανά τέσσερα (4) έτη επανέλεγχος για φυματίωση σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ της αρ.Δ1α/Γ.Π.οικ.43289/05-06-2018 (ΦΕΚ Β΄ 2179) απόφασης Υπουργού Υγείας.

Όλες οι γνωματεύσεις διενεργούνται από ιατρούς Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα της επιλογής του απασχολούμενου.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Για τους/τις συνοδούς μαθητών δεν απαιτείται παρασιτολογική/καλλιέργεια κοπράνων. Είναι απαραίτητη μόνο για χειριστές τροφίμων.

Τα "βιβλιάρια υγείας εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος" και τα παλιά πιστοποιητικά, όπως το παρακάτω, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ το 2018.



Επομένως, πρακτικά, οι συνοδοί μαθητών, πρέπει να προσκομίζουν στον εργοδότη, πιστοποιητικό που ισχύει 2 χρόνια, το οποίο φέρει 4 σφραγίδες 3 γιατρών (2 παθολόγου ή γενικού γιατρού, 1 δερματολόγου, 1 ψυχιάτρου, που μπορεί να είναι είτε ιδιώτες, είτε του δημοσίου) και είναι αυτό:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ και ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ 3 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΕΚ Β 2179 by sakisgeorgiadis on Scribd



ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΦΕΚ Β 2179-18 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ by sakisgeorgiadis on Scribd

sakisgeorgiadis