Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό λεωφορείο στην Αθήνα !

Ένα πρωτότυπο στην όψη λεωφορείο έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους της Αθήνας, εντυπωσιάζοντας τους περαστικούς. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό IRIZAR ie tram, της IRIZAR e-mobility, θυγατρικής της Irizar Group, που εδρεύει στη χώρα των Βάσκων στην Ισπανία,  που χορηγήθηκε στις Ο.ΣΥ. από τον αντιπρόσωπο (Αφοι Σαρακάκη), για ...δοκιμές.

 

Το Irizar ie tram είναι ένα ηλεκτρικό λεωφορείο 100% μηδενικών εκπομπών με τα αισθητικά χαρακτηριστικά ενός τραμ που συνδυάζει την υψηλή χωρητικότητα, την ευκολία πρόσβασης και την εσωτερική κυκλοφορία ενός τραμ, με την ευελιξία ενός αστικού λεωφορείου.

Αυτό το μοντέλο έχει αναπτυχθεί σε εκδόσεις από 12 m έως 18 m αρθρωτά και με μέγιστη χωρητικότητα 155 ατόμων.




Το Irizar ie tram προσφέρει ένα σχέδιο που ξεκινά από μια μινιμαλιστική αισθητική, χωρίς στολίδια, και στο οποίο όλα τα χαρακτηριστικά του ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες λειτουργικές πτυχές, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας ταυτότητας και μιας εικόνας που αναγνωρίζεται εύκολα από τους χρήστες. Η προσβασιμότητα, η ασφάλεια, η κυκλοφορία και η άνεση των επιβατών εμπνέουν την εσωτερική αρχιτεκτονική, με αποτέλεσμα μια φωτεινή, άνετη, ευρύχωρη, ευχάριστη και ασφαλή καμπίνα.

Ενισχύουν την προσβασιμότητα και τη ροή των επιβατών, έως και τέσσερις συρόμενες πόρτες, το ενσωματωμένο χαμηλό δάπεδο, η διάταξη καθισμάτων, η εσωτερική διάταξη με μεγάλους διαδρόμους κυκλοφορίας, η σήμανση των θέσεων που προορίζονται για αναπηρικές καρέκλες και / ή παιδικά καροτσάκια., ηχητικές πληροφορίες, συσκευές για την επικύρωση εισιτηρίου και σχεδιασμό της θέσης οδήγησης για μια άνετη και εύκολη πρόσβαση.

Το 12μετρο tram (12,16 μ) μεταφέρει έως 105 επιβάτες, ενώ το αρθρωτό 18μετρο (18,73 μ) χωράει μέχρι 145 επιβάτες.


Φωτογραφία από το group Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

sakisgeorgiadis