Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ο άνθρωπος που τελείωσε το Μετρό Θεσσαλονίκης

 Τώρα που απομένουν 3 μήνες ακριβώς για την έναρξη λειτουργίας του πολύπαθου Μετρό Θεσσαλονίκης, θα εμφανιστούν...

πολλοί "σωτήρες" να διεκδικήσουν την ολοκλήρωση του έργου. Αλλοι θα αξίζουν τα εύσημα (από Πρωθυπουργούς, Υπουργούς  μέχρι μηχανικούς) κι άλλοι απλώς θα σπεκουλάρουν με το γνωστό "αν δεν ήμουν εγώ...".

Επειδή παρακολουθώ το έργο από το 2004 που άρχισαν οι πρόδρομες εργασίες πέριξ του Ν.Σ.Σ., την υπογραφή της σύμβασης στις 7/4/2006 από τον κ.Σουφλιά και την Κ/Ξ ΑΕΓΕΚ, Ansaldo κλπ, μέχρι σήμερα, θα τολμήσω να εξάρω τη συμβολή ενός ανθρώπου, που "ό,τι είπε έγινε".

Και φυσικά, αξία έχει να το λέει αυτό ένας άνθρωπος, που δεν "οραματίζεται", αλλά δουλεύει ο ίδιος στο έργο.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό, καθώς δεν είναι πολιτικός: ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, (που αντικατέστησε τους παλιούς εργολάβους), Αλέξανδρος Εξάρχου.

Μας είχε πει την άνοιξη : "τώρα που αναλάβαμε (ΙΝΤΡΑΚΑΤ), σας διαβεβαιώνω ρητά ότι θα το τελειώσουμε το έργο και θα το παραδώσουμε την ημέρα που δεσμεύτηκε η πολιτεία (30-11-2024)".

Κράτησε το λόγο του ο εργολάβος κι ως Θεσσαλονικείς, που ...μας έβγαλε την ψυχή το Μετρό, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να γνωρίζετε το όνομά του για πάντα : Αλέξανδρος Εξάρχου. Λιτός, σαφής, αποτελεσματικός.




Σάκης Γεωργιάδης, Θεσσαλονίκη 29/8/2024



sakisgeorgiadis