Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Ταυτοποιήθηκε ο ταξιτζής που πυροβόλησε στα ΚΤΕΛ ΚΗΦΙΣΟΥ

 Για τους πυροβολισμούς που έπεσαν τη Δευτέρα 26/8 στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, μπροστά στην... πιάτσα των ταξί, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου. Όπως τόνισε ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί αλλά δεν έχει συλληφθεί.


«Οι πυροβολισμοί ήταν για εκφοβισμό. Αυτή είναι και η αναφορά του θύματος. Έχουν ταυτοποιηθεί κάποια άτομα της συγκεκριμένης συμπλοκής. Το θύμα (του ξυλοδαρμού) οδηγήθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Αναζητούνται οι δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί» τόνισε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή «Συνδέσεις».


«Ο δράστης του πυροβολισμού φαίνεται ότι είναι νόμιμος κάτοχος άδειας ταξί. Τουλάχιστον αυτή είναι η αναφορά που έχουμε στην Ελληνική Αστυνομία, έχει ταυτοποιηθεί όμως και αναζητείται». πρόσθεσε.

Αφορμή για τον διαπληκτισμό φαίνεται σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ότι ήταν ένας πελάτης ταξί. «Η αναφορά στην αστυνομία είναι ότι έγινε για έναν πελάτη, για συγκεκριμένη κούρσα» εξήγησε και σημείωσε ότι ο άνθρωπος αυτός πρέπει να ελεγχθεί και για το πώς έλαβε την άδεια για να εργάζεται σε αυτό το επάγγελμα και αν κατέχει νόμιμη άδεια ταξί.

Πώς έγινε το περιστατικό

Βίντεο ντοκουμέντο έφερε στο φως το Mega, από την αιματηρή επίθεση σε βάρος οδηγού ταξί, στην πιάτσα του σταθμού των ΚΤΕΛ στον Κηφισό, τη Δευτέρα.

Στο οπτικό υλικό οι τρεις άνδρες φαίνονται να χτυπούν αλύπητα τον οδηγό, μπροστά στα μάτια των επιβατών που πετάχτηκαν έντρομοι από τους χώρους των εκδοτηρίων όταν άκουσαν να πέφτουν και πυροβολισμοί.

Το άγριο ξύλο και οι πυροβολισμοί έπεσαν μέρα μεσημέρι… για μια κούρσα.

"Κάποιος πήρε μια κούρσα αεροδρόμιο η οποία είναι 50€-60€, του πήραν του ανθρώπου τον πελάτη και τα πράγματα και βάλανε τα πράγματα σε κάποιο ταξί ενός Ρομά. Αυτοί τσακωθήκανε μεταξύ τους γιατί θέλανε όλοι να τον πάνε την κούρσα γιατί είναι 50€-60€. Μου το έχουνε κάνει και εμένα παλιά αυτό. Είχα φορτώσει εγώ για Άγιο Στέφανο και μου κατεβάσανε τον πελάτη. Είναι επικίνδυνοι, γιατί αυτοί τώρα είναι καμιά δεκαριά άτομα εκεί, τι να αμυνθείς; Ξέρετε τι κάνανε παλιά σε ένα ταξί; Πήγανε και πήρανε μία πίτα γεμάτη με τζατζίκι και ντομάτα και του την πετάξανε μέσα εκεί που είναι αεραγωγοί", ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, κατέφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί στο σημείο και με τα κινητά τους τηλέφωνα φωτογραφίζουν τους κάλυκες του παρ’ ολίγον μακελειού στα ΚΤΕΛ. Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί καταγγέλλουν ότι το περιστατικό δεν τους ξάφνιασε.

Τα συνδικάτα κάνουν λόγο για συμμορίες που λυμαίνονται τις πιάτσες των ταξί, οι οποίες έχουν μετατρέψει τη βάρδια στο τιμόνι του ταξί σε… μεροκάματο του τρόμου.

Οι ταξιτζήδες λένε πως η Αθήνα έχει χωριστεί σε καντούνια παρανομίας στα ΚΤΕΛ Κηφισού, το Μοναστηράκι και το λιμάνι του Πειραιά.

sakisgeorgiadis