Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

300 καινούρια λεωφορεία για τις ΟΣΥ με leasing από την ΕΘΝΙΚΗ

Εντυπωσιακή αναβάθμιση του στόλου των λεωφορείων στην Αττική!
200 θερμικά και 100 ηλεκτρικά midi αποκτούν οι ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. με leasing μετά τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δ/ντος Συμβούλου της ΟΣΥ,  Στέφανου Αγιάσογλου και των εκπροσώπων της ΕΘΝΙΚΗΣ LEASING, Θόδωρο Σπυρόπουλο και Γιώργο Κιολεϊδη. 

Σύμφωνα µε απόφαση ....

του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΟΣΥ, µε την αριθ. 05/2024 Προκήρυξη διενέργησε Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό για την Ανάδειξη Αναδόχου για την υλοποίηση Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) με τίτλο: “Ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, με βάση μόνο την τιμή, ανά Τμήμα, για την επιλογή Αναδόχου που θα αναλάβει την προμήθεια λεωφορείων και των παρελκομένων τους, με σκοπό την Μίσθωση :

εκατό (100) ντιζελοκίνητων αρθρωτών (με ρυμουλκό) κατηγορίας EURO VI, 

εκατό (100) κανονικών (διαξονικών), κατηγορίας EURO VI και 

εκατό (100) απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων Midi 8.6E ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ μετά των παρελκομένων τους, αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε.”. 

Ειδικά η μίσθωση των ηλεκτρικών λεωφορείων περιλαμβάνει τα παρελκόμενα αυτών και ειδικότερα τους φορτιστές (μονούς ή διπλούς) με καλώδιο τύπου CCS2 και προστασίας (>=IP55) και την (σύνδεση τους με το δίκτυο του/των αμαξοστασίου/ων. 

• O Διαγωνισμός ολοκληρώθηκε µε την υπ’ αριθ. 150/17.07.2024 [ΑΔΑΜ 24AWRD015149418] Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναθέτοντος Φορέα, µε την οποία η Σύμβαση κατακυρώθηκε στον Ανάδοχο «ΕΘΝΙΚΗ ΛΗΖΙΝΓΚ Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρία Χρηματοδοτικών Μισθώσεων με συνολικό προσφερόμενο τίμημα και για τα τρία (3) τμήματα στο ποσό των 200.520.000,00 ΕΥΡΩ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ,

Τα 300 λεωφορεία με leasing, θα προστεθούν στα 211 επίσης καινούρια της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και στα 140 ηλεκτρικά Yutong , που ήδη κυκλοφορούν, ενώ αναμένονται και τα IVECO CNG.


Περίοδος Ολοκλήρωσης της Διάθεσης Λεωφορείων: 

Το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) μέχρι την ολοκλήρωση της διάθεσης του συνολικού συμβατικού αριθμού των λεωφορείων και της ενσωμάτωσης τους στον στόλο της ΟΣΥ που είναι από την υπογραφή της σύμβασης: 

α’ τουλάχιστον του τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικά προσφερθέντος αριθμού λεωφορείων εντός ενενήντα (90) ημερών κατά μέγιστο, 

β’ τουλάχιστον του είκοσι τοις εκατό (20%) του συνολικά προσφερθέντος αριθμού λεωφορείων εντός εκατό είκοσι (120) ημερών το μέγιστο, 

γ’ τουλάχιστον του είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του συνολικά προσφερθέντος αριθμού λεωφορείων εντός εκατό πενήντα (150) ημερών το μέγιστο 


Η συντήρηση θα γίνεται από τον ανάδοχο

Τον(ους) ανάδοχο(ους) βαρύνουν όλες οι πάσης φύσεως δαπάνες και εργασίες που απαιτούνται, ώστε τα λεωφορεία να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση, για ασφαλή κυκλοφορία σε καθημερινή βάση επιπλέον, των καυσίμων του adblue, τα ελαστικά (καινούργια) μετά την πρώτη αντικατάσταση, τον καθαρισμό και την απολύμανση και υπηρεσίες φύλαξης και στάθμευσης που είναι ευθύνη και δαπάνη της ΟΣΥ. 

Τον ανάδοχο βαρύνει η αντικατάσταση των ελαστικών των λεωφορείων, με την συμπλήρωση 120.000 km κυκλοφορίας. Κάθε μεταγενέστερη αλλαγή ελαστικών βαρύνει την Ο.ΣΥ καθώς και οποιαδήποτε φθορά λόγω κακής χρήσης.

Τον ανάδοχο βαρύνει η διάθεση της απαιτούμενης τεχνικής υποδομής (κινητά συνεργεία), όπως περιγράφεται στην παρούσα (τεχνική ικανότητα). 

Τον ανάδοχο βαρύνει ο ετήσιος τεχνικός έλεγχος (ΚΤΕΟ) του συνόλου του συμβατικού αριθμού των λεωφορείων, ώστε κάθε όχημα να είναι εφοδιασμένο με το απαιτούμενο από τον νόμο πιστοποιητικό τεχνικού ελέγχου. 

Ειδικά για τα ηλεκτρικά λεωφορεία την παράδοση του εξοπλισμού συστήματος με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης της δραστηριότητας κάθε λεωφορείου και πιο συγκεκριμένα η θέση ανά πάσα στιγμή, η λειτουργία των φορτιστών, η κατάσταση φόρτισης των συσσωρευτών, η λειτουργία των επιμέρους υποσυστημάτων των οχημάτων κ.α.

sakisgeorgiadis