Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Νέα λεωφορεία ΚΤΕΛ: Στο Αμαξοστάσιο του Κορωπίου ο Πρωθυπουργός πρωί-πρωί

 ΦΩΤΟ: Ο Σοφοκλής Φάτσιος, πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ και ο Μιχάλης Σακελλαρίου, Πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ, ξεναγούν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα

Νωρίς το πρωί, ο .....Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ στο Κορωπί, όπου δρομολογούνται νέα τεχνολογίας λεωφορεία στην Ανατολική Αττική. Τα πρώτα 30 από αυτά έχουν ήδη τεθεί σε κυκλοφορία, με τον συνολικό αριθμό να αναμένεται να φτάσει τα 211.

Αθήνα: Σε ποιές γραμμές του ΟΑΣΑ φεύγουν από αύριο τα μεταχειρισμένα λεωφορεία


Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει συστηματικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στοχεύοντας όχι μόνο στην ανανέωση των υπαρχόντων, αλλά και στην αύξηση του στόλου, προκειμένου να διασφαλιστούν συχνότερα δρομολόγια.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2025, θα έχουν δρομολογηθεί στην Αττική συνολικά 950 λεωφορεία νέας τεχνολογίας, τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους. Επιπλέον, τόνισε ότι η προσήλωση της κυβέρνησης στην καθημερινότητα των πολιτών είναι συνεχής.

Η νέα παρτίδα αποτελείται από 30 λεωφορεία ωστόσο οι παραδόσεις θα είναι τακτικές, προκειμένου η προμήθεια των 211 λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίεςνα να έχει ολοκληρωθεί έως το α’ τρίμηνο του 2025.

Η κυβέρνηση πατά γκάζι στα μέτωπα της καθημερινότητας, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί αισθητά η ζωή των πολιτών το επόμενο διάστημα.

Η αρχή έγινε προ μηνών με την προμήθεια 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία ήδη έχουν ενσωματωθεί στα δρομολόγια τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στη συμπρωτεύουσα (140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη). Τα εν λόγω λεωφορεία είναι κλιματιζόμενα, με φορτιστές για κινητά, σύγχρονα καθίσματα, ενώ διαθέτουν και υποδομές για την επιβίβαση ΑΜΕΑ.

Τα νέα λεωφορεία αναμένεται να καλύψουν τα δρομολόγια των περιοχών της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Για την απόκτησή τους δεν χρησιμοποιήθηκαν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά πόροι από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό. Ως επί το πλείστον, θα αντικαταστήσουν παλαιά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα προστεθούν και λεωφορεία στις γραμμές. Βεβαίως, για να ενισχυθούν τα δρομολόγια απαιτείται και η πρόσληψη οδηγών, κάτι που δεν είναι εύκολο, καθώς η πρόσφατη πρόσληψη συμβασιούχων οδηγών για τις ανάγκες του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη αφαίρεσε οδηγούς από τα ΚΤΕΛ.

Πηγές: ΑΠΕ, ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Περισσότερες hd φωτο στο https://www.facebook.com/groups/sygnea





sakisgeorgiadis