Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

VAN HOOL: Σήμερα η ανακοίνωση της πτώχευσης

Σήμερα στις 11 π.μ. ώρα Βελγίου, η διοίκηση της Van Hool θα ανακοινώσει σε αντιπροσωπεία των συνδικάτων εργαζομένων, την πτώχευση της εταιρείας και.... την πώλησή της.

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε σαφές ότι ο επιχειρηματίας Guido Dumarey δεν είναι πλέον υποψήφιος αγοραστής. Μόνο ένας υποψήφιος παραμένει τώρα: η ολλανδική εταιρεία κατασκευής λεωφορείων VDL μαζί με τη Γερμανική Schmitz Cargobull.

Τα συνδικάτα φοβούνται ότι πολλές από τις 2.500 θέσεις εργασίας θα χαθούν. Το Ενιαίο Συνδικάτων ανέφερε πάντως, ότι δεν θέλει ένα σενάριο στο οποίο «ένας αγοραστής ενδιαφέρεται μόνο για την τεχνολογία, το εμπορικό σήμα και το χαρτοφυλάκιο πελατών, για να τα ενσωματώσει στις δικές του εγκαταστάσεις παραγωγής». Φοβάται ότι η VDL θα κλείσει το εργοστάσιο του Βελγίου και θα μεταφέρει την παραγωγή στα Σκόπια.

Ο ολλανδικός Όμιλος VDL είδε τον κύκλο εργασιών του τμήματος λεωφορείων του να μειώνεται κατά 33% πέρυσι σε σύγκριση με το 2022, στα 304 εκατομμύρια ευρώ. Για τη VDL Groep, το 2023 ήταν μια χρονιά ακραίων, ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή. Το τμήμα λεωφορείων είναι ζημιογόνο. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τμήμα λεωφορείων της VDL, η εταιρεία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον Van Hool. Σύμφωνα με τον CEO Willem van der Leegte, οι συνέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση κόστους στη διαδικασία παραγωγής.

Η VDL Groep ιδρύθηκε το 1953 και δραστηριοποιείται σε 19 χώρες με περίπου 15.000 υπαλλήλους.


sakisgeorgiadis