Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ ... η μεταφορά των επιβατών κρουαζιερόπλοιων

 «Διαπίστωση της μη επάρκειας Τουριστικών Λεωφορείων στην Π.Ε. .............». 
Επιτρέπουμε τη μεταφορά των επιβατών των.... κρουαζιερόπλοιων για την χρονική περίοδο από 1.3.2024 έως 30.11.2024 και από λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού .............Α.Ε. λόγω της μη επάρκειας Τουριστικών Λεωφορείων στην Π.Ε. ...........για να εξυπηρετήσουν τις ανακύπτουσες ανάγκες, σύμφωνα με όσα ορίζονται από το [Ν.711/1977(ΦΕΚ 284/Α/27.9.1977), όπως ισχύει].  

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ....


αναφέρει η σχετική απόφαση

ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ"

Οταν τα τουριστικά λεωφορεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν μετακινούμενους, διαπιστώνεται δηλαδή "ανεπάρκεια" , τότε το έργο μπορεί να ανατεθεί στα υπεραστικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με το Ν.711/1977:


3. Με κοινή απόφαση των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του Ε.Ο.Τ. επιτρέπεται η μεταφορά προσώπων σε συνέδρια, σεμινάρια, πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις κ.λπ. και από τα οικεία Κ.Τ.Ε.Λ. ή ΡΟΔΑ, και μόνο εντός του νόμου ή σε όμορους νομούς και για δρομολόγια χωρίς διανυκτέρευση των επιβατών, ύστερα από γνώμη επιτροπής, αποτελουμένης από εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του Υπουργείου Ανάπτυξης (Ε.Ο.Τ.) και από εκπρόσωπο των Ομοσπονδιών Κ.Τ.Ε.Λ. και Τουριστικών Λεωφορείων αντιστοίχως, που διαπιστώνει ανεπάρκεια τουριστικών λεωφορείων. Με όμοια απόφαση των αυτών Γενικών Γραμματέων καθορίζεται η συγκρότηση, ο τρόπος λειτουργίας, η αναπλήρωση των μελών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη λειτουργία της προαναφερόμενης επιτροπής.
Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 1 Νόμος 2446/1996 με ισχύ την 19/12/1996

sakisgeorgiadis