Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης - Λιγότερα λεωφορεία στην Εγνατία

 Την ερχόμενη εβδομάδα με πιο πιθανή ημερομηνία τη 15η Απριλίου αναμένεται να βγει στον αέρα από τον ΟΣΕΘ ο.... διεθνής διαγωνισμός ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στο Νομό Θεσσαλονίκης, στις περιοχές που σήμερα εξυπηρετούν τα ΚΤΕΛ. Ιδιώτες θα αναλάβουν δεκάδες γραμμές για περίοδο 10+1 έτη με την πρώτη διαβούλευση να ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Τα δεδομένα και από τη μελέτη ανάπτυξης μετρό Θεσσαλονίκης που θα παρουσιαστούν εντός των ημερών, αναμένει ο ΟΣΕΘ ο οποίος συντάσσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών.

Τερματικοί σταθμοί θα καταστούν συγκοινωνιακοί κόμβοι για τη σύνδεση μετρό και λεωφορείων. Στη Νέα Ελβετία θα καταλήγουν τουλάχιστον 11 τροφοδοτικές γραμμές του ΟΑΣΘ και ιδιωτών παρόχων και εν συνεχεία θα υπάρχει επιβίβαση στο μετρό.

Αν και οι λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από κεντρικούς δρόμους δεν αναμένεται να αλλάξουν πολύ, η μελέτη αναδιάρθρωσης προβλέπει δραστικό περιορισμό διέλευσης πολλών γραμμών στον άξονα της Εγνατίας. Γραμμές κορμού όπως το 14 της Τούμπας, το 3 που διασχίζει σχεδόν όλη την πόλη ή αυτή του αεροδρομίου θα παραμείνουν ως έχουν και θα πραγματοποιούν το έργο με καλύτερες συχνότητες.


Στόχος του ΟΣΕΘ είναι ο αριθμός των λεωφορείων που θα βρίσκονται στους δρόμους να φθάσει τα πεντακόσια μαζί με εξωτερικές γραμμές και εφεδρικά οχήματα.

Πηγή: ertnews

sakisgeorgiadis