Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΟΑΣΘ: Σκληρή ανακοίνωση της ΟΔΕΟ για "μένος, μίσος, εργασιακό bullying και κλίμα τρομοκρατίας"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΘ" :

5/4/2024

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Εν αναμονή των εξελίξεων μετά την πρόταση σχεδίου του Υπουργείου για το μέλλον των Συγκοινωνιών στις 25/3/2024 όπου θα μπει η οριστική ταφόπλακα στον Οργανισμό αναβιώνουμε πάλι εποχές Σύριζα.

Για ακόμη μία φορά τα μέλη του ΟΔΕΟ στοχοποιούνται από τον Πρόεδρο και την Διοίκηση του ΟΑΣΘ όπου το μένος, το μίσος, και ο ρεβανσισμός τους ξεπέρασε ακόμα και αυτό του Στέλιου Παππά . 

Μετά τις βλαπτικές μεταβολές και το άγριο κυνηγητό εργαζομένων ιδιαίτερα σε μέλη κυρίως του ΟΔΕΟ,η διορισμένη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας Διοίκηση του ΟΑΣΘ προχώρησε σε κινήσεις εκβιασμών, εκφοβισμών, αλλά και εργασιακό μπούλινγκ. Παράκεντρα εξουσίας βολεμένων υπό τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ που εδράζονται είτε στα κεντρικά γραφεία με την στελεχιακή καμαρίλα, είτε στα αμαξοστάσια με αποσπασμένους-ψευτονταήδες οδηγούς προσπαθούν να χειραγωγήσουν συναδέλφους απροκάλυπτα, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας στον εργασιακό χώρο με στόχο να φιμώσουν τις φωνές που δεν τους αρέσουν ώστε να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους αλλά και το επιβατικό κοινό της πόλης.

Η στάση της πλειοφηφίας του Συνδικάτου και του Εκπροσώπου των εργαζομένων μας γεμίζει πολλά ερωτηματικά και απορίες, για το πως σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δείχνει μία διάθεση χαλαρή, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακόμα και ο Πρόεδρος της παράταξής μας έχει υποστεί Συνδικαλιστική δίωξη.

Η διάλυση των Συγκοινωνιών μέσω την πρότασης σχεδίου του Υπουργείου μετά την απαξίωση και την συρρίκνωση του ΟΑΣΘ και την μεταφορά στην ουσία του έργου στα ΚΤΕΛ κρύβει πολιτικά, επιχειρηματικά, αλλά και συντεχνιακά συμφέροντα. Οι υπεύθυνοι κρατικοί φορείς έχουν αποφασίσει να «δολοφονήσουν» τον Οργανισμό διορίζοντας κομματικούς μαθητευόμενους μάγους ως επικεφαλείς βρίσκοντας μάλιστα συμμάχους σε αυτό, ελπίζοντας οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης να μην γίνουν <Νέα Τέμπη> και να μην θρηνήσουμε νέα θύματα.

Εμείς ως ΟΔΕΟ δηλώνουμε ότι ούτε εκβιαζάμοστε, ούτε απειλούμαστε, αλλά ούτε και μπορούν να μας φιμώσουν. Θα λέμε αυτά που πιστεύουμε με περισσότερη ακόμα δύναμη παλεύοντας με ακεραιότητα για το καλύτερο εργασιακό μέλλον όλων των συναδέλφων.

Καλούμε τον «Πόντιο Πιλάτο και πρόθυμο συνεργάτη του Προέδρου του ΟΑΣΘ» εκπρόσωπο ΟΛΩΝ των εργαζομένων να διαισθανθεί το κακό που έγινε και γίνεται κάθε μέρα, και να κάνει αυτό που επιτάσσει η ευθύνη της θέσης του καθώς και να πράξει ανάλογα για τον εργασιακό Αρμαγεδώνα που φέρνει η πρόταση σχεδίου του Υπουργείου για το μέλλον του Οργανισμού.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η επιτροπή ΟΔΕΟ. Θεσσαλονίκη 5/4/2024

sakisgeorgiadis