Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

ΟΑΣΑ: Έγινε το πρώτο δρομολόγιο με ηλεκτρικό λεωφορείο (ΒΙΝΤΕΟ)

 "Η πρώτη δοκιμαστική διαδρομή με ηλεκτρικό λεωφορείο είναι γεγονός! Και μάλιστα... πρώτοι επιβιβάστηκαν οι μικροί μαθητές του 13ου Δημοτικού Ηλιούπολης, στους οποίους παρουσιάσαμε το νέο λεωφορείο πριν ξεκινήσουμε τη διαδρομή, μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Οδικών Συγκοινωνιών Στέφανο Αγιάσογλου"
,
έγραψε στο μήνυμά του ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, για το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του ηλεκτρικού λεωφορείου της Yutong.




Το υπερσύγχρονο λεωφορείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΥ, τράβηξε το ενδιαφέρον των μαθητών Δημοτικού σχολείου, οι οποίοι περνούσαν από τη στάση και ουσιαστικά αποτέλεσαν τους πρώτους επιβάτες. «Ο ενθουσιασμός των παιδιών για το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό όχημα αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για την υλοποίηση της εξαγγελίας της κυβέρνησης αναφορικά με την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της εταιρείας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ΟΣΥ ΑΕ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Αγιάσογλου, «πατάει γκάζι» για την είσοδό της στην επόμενη ημέρα των αστικών συγκοινωνιών και την μετάβαση στην πράσινη αστική κινητικότητα.

sakisgeorgiadis