Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Απεργία ΜΜΜ στη Γερμανία -Δραματική έλλειψη οδηγών

 Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες ήταν μέχρι στιγμής.... ανεπιτυχείς. Γι' αυτό το ver.di καλεί σε πανγερμανική ημέρα απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ver.di κάλεσε τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη τη χώρα, εξαιρουμένης της Βαυαρίας (Μόναχο), να πραγματοποιήσουν ολοήμερη απεργία την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024. Το φόντο είναι οι συνεχιζόμενες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους περίπου 90.000 εργαζόμενους στα δημοτικά μέσα μαζικής μεταφοράς σε περισσότερες από 130 δημοτικές επιχειρήσεις. 

«Δεδομένου ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις έχουν πλέον λάβει χώρα σε όλα τα ομοσπονδιακά κράτη και δεν έχουν παράγει αποτελέσματα, έχει έρθει η ώρα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στους εργοδότες», τονίζει η αντιπρόεδρος του ver.di, Christine Behle.

«Έχουμε δραματική έλλειψη εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και απίστευτη πίεση στους εργαζόμενους. Σε όλους τους τομείς, τα λεωφορεία και τα τρένα ακυρώνονται καθημερινά επειδή δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό. Κάτι πρέπει να γίνει επειγόντως για να ανακουφιστεί το βάρος των εργαζομένων», εξηγεί η Behle.

sakisgeorgiadis