Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανοίγει σήμερα η Βενιζέλου, παρουσία Σταϊκούρα

 Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί, σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στις 9:00, εργοτάξια του ...υπό κατασκευή Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65).

Κατόπιν, ο κ. Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 14:30 μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νίκο Ταχιάο, θα επιθεωρήσουν τις εργασίες της οριστικής αποκατάστασης και απόδοσης στην πόλη, των χώρων που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου.

Τα τμήματα του οδοστρώματος, στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου, τα οποία απελευθερώνονται θα δοθούν στην κυκλοφορία μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

ΦΩΤΟ: Βασίλης Τερζής


Στο forum της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" στις 4 μμ, ο κ.Σταϊκούρας, στο Μέγαρο Μουσικής


Το μείζον ζήτημα του κυκλοφοριακού καθώς και μια σειρά άλλα θέματα, όπως αυτό του ΟΑΣΘ, έργα τα οποία προωθούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η οδική σύνδεση του λιμανιού με την ΠΑΘΕ, έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, ο προσεισμικός έλεγχος κτηρίων, οι χρήσεις γης και τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια κ.ο.κ., θα συζητηθούν στην ενότητα «Υποδομές, Μεταφορές, Αστική Κινητικότητα», στο πλαίσιο του Forum το οποίο διοργανώνουν η «Μακεδονία της Κυριακής» και το makthes.gr, σήμερα στις 4 μμ στην αίθουσα "Μορίς Σαλτιέλ" του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Ομιλητές:
Χρήστος Σταϊκούρας (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών)
Στέλιος Αγγελούδης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης)
Αλέξανδρος Εξάρχου (Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat)
Πάρις Μπίλλιας (Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας)
Γιώργος Στασινός (Πρόεδρος ΤΕΕ)
Ευάγγελος Χρυσάφης (Πρόεδρος ΔΣ ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ, Αντιπρόεδρος MYTILINEOS)


Συντονιστής: Νίκος Ηλιάδης



sakisgeorgiadis