Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Ταγγίρης : "Ο ΟΑΣΘ θα βγάλει σήμερα 295 λεωφορεία" - Τι δήλωσαν οι νέοι οδηγοί

 Το τιμόνι των λεωφορείων του ΟΑΣΘ πιάνουν σταδιακά οι 150 νέοι οδηγοί που προσελήφθησαν στον Οργανισμό.

Η ενίσχυση του εργατικού δυναμικού του..... Οργανισμού έχει ως αποτέλεσμα την επανακυκλοφορία στους δρόμους 50 οχημάτων τα οποία παρέμεναν καθηλωμένα λόγω της έλλειψης προσωπικού.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης παρευέθηκε στο αμαξοστάσιο του Φοίνικα στην πρώτη ημέρα κάποιων εκ των νέων οδηγών. «Ήδη οι νέοι μας οδηγοί έχουν πιάσει τιμόνι. Οι 150 ενσωματώνονται σταδιακά στα κυκλοφοριακά προγράμματα και φυσικά τους καλωσορίζω στην οικογένεια του ΟΑΣΘ.

   

 Αποτελέσματα αυτής της σταδιακής ενσωμάτωσης είναι σήμερα να έχουν προγραμματιστεί να βγουν στους δρόμους 295 οχήματα, ένα νούμερο και ένας στόχος που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες υπήρχε δυσκολία να προσεγγιστεί. Ο ΟΑΣΘ πλέον πατάει γερά στα πόδια του, οι πολίτες και οι επισκέπτες δικαιούνται καλύτερες αστικές συγκοινωνίες, εργαζόμαστε καθημερινά και επίμονα για να τους δικαιώσουμε».

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για 770 λεωφορεία ΟΑΣΑ - ΟΑΣΘ: Πού βρίσκεται - Τι περιμένουμε


Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ανακοίνωσε πως τον Μάρτιο του 2024 ο οργανισμός θα παραλάβει 110 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία, όπως είπε, θα δώσουν συγκοινωνιακές ανάσες στην πόλη. «Επιτέλους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μετά από πολλά χρόνια θα κυκλοφορούν καινούργια λεωφορεία. Σας διαβεβαιώνω ότι το 2024 θα είναι μια πολύ θετική χρονιά για τις αστικές συγκοινωνίες», πρόσθεσε.


Αναφορικά με το πότε θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ΟΑΣΘ, μετά από σχετική ερώτηση της Voria.gr, ο κ. Ταγγίρης δεν έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα λέγοντας: «Είναι ένα ζήτημα στο οποίο εμπλέκεται η δικαιοσύνη και άλλες διαδικασίες, είναι στις προθέσεις και τις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει».

Για τις συμβάσεις των νέων οδηγών οι οποίες είναι 8μηνες περιορίστηκε να πει πως «θα είναι μαζί μας 8 μήνες, ελπίζω σε αυτό το διάστημα να είναι μια θετική διαδρομή στην επαγγελματική τους εξέλιξη».

Γίνε μέλος της ομάδας @sygnea

Γίνε μέλος της ομάδας @sygnea
Τους νέους οδηγούς καλωσόρισε από πλευράς του συνδικάτου εργαζομένων ο γενικός γραμματέας Αλέξης Γεωργιάδης ευχόμενος να έχουν καλή σταδιοδρομία και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσουν και μετά το 8μηνο της σύμβασης τους καθώς, όπως είπε, από τις συνταξιοδοτήσεις συνέχεια δημιουργούνται κενά.

Χαρούμενοι ήταν οι νέοι οδηγοί που έπιασαν για πρώτη φορά το τιμόνι του λεωφορείου.

Μεταξύ αυτών η Ελένη Βοργιαζή η οποία τόνισε ότι στόχος είναι να βοηθήσουν την πόλη και το επιβατικό κοινό. Σημείωσε δε πως η οδήγηση είναι το ίδιο για τον άνδρα και την γυναίκα. «Με προσπάθεια και υπομονή θα τα καταφέρουμε», ανέφερε.


sakisgeorgiadis