Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Εναντίον της εκχώρησης γραμμών του ΟΣΕΘ στα ΚΤΕΛ, το Συνδικάτο του ΟΑΣΘ

 Για «στοχευμένη εγκατάλειψη της συγκοινωνίας της πόλης», που «δημιούργησε εκ νέου τις τεχνικές.... προδιαγραφές για εκχώρηση και νέων λεωφορειακών γραμμών σε ιδιώτες», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, με αφορμή την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της νέας σύμβασης μεταξύ ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια σε διάφορες γραμμές.




Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ανάθεση 39 αστικών γραμμών στην ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.



«Χρόνια τώρα η συγκοινωνία της πόλης μας υπονομεύεται προκειμένου να διαμορφώνονται οι «συνθήκες» εκχώρησης λεωφορειακών γραμμών σε ιδιώτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση με την οποία το Συνδικάτο αναρωτιέται: «Πώς είναι δυνατόν να χορηγούνται απλόχερα κονδύλια και επιδοτήσεις σε ιδιώτες για την εκτέλεση της συγκοινωνίας και αντιστοίχως να επικαλούνται προσχήματα και δικαιολογίες για την αδυναμία συντήρησης του δημόσιου στόλου των λεωφορείων, την διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού προσλήψεων οδηγών και τεχνιτών, ώστε να υπάρχει η στοιχειώδης δυνατότητα να κυκλοφορούν έστω τα διαθέσιμα λεωφορεία;»

Επιπλέον στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η στοχευμένη εγκατάλειψη της συγκοινωνίας της πόλης μας, δημιούργησε εκ νέου τις «τεχνικές προδιαγραφές» για εκχώρηση και νέων λεωφορειακών γραμμών σε ιδιώτες, παρακάμπτοντας μάλιστα τις ευρωπαϊκές οδηγίες του 1370 περί χρονικών ορίων εκχώρησης και διαδικασίας δημόσιου διαγωνισμού.

Επιπροσθέτως η Διοίκηση του Δημόσιου Ο.Σ.Ε.Θ. με Δελτίο Τύπου όχι μόνο πανηγυρίζει για την εκχώρηση και άλλου συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτες, αλλά προσπαθεί να πείσει το επιβατικό κοινό της πόλης μας, για το πόσο φθηνές και ποιοτικές είναι οι συγκοινωνίες που προσφέρουν οι ιδιώτες πάροχοι».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Επιτέλους οι τοπικοί φορείς της πόλης μας οφείλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών, απαιτώντας μια συγκοινωνία που να εξυπηρετεί το σύνολο, με έμφαση τα πυκνά δρομολόγια, την αξιοπιστία της συγκοινωνίας, το φθηνό εισιτήριο για εργαζόμενους και ευπαθείς ομάδες».



sakisgeorgiadis