Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

ΟΑΣΘ: Απάντηση της παράταξης ΟΔΕΟ σε ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΡΟΜΕΑ

Με ανακοίνωσή της η παράταξη Ο.Δ.Ε.Ο. απαντά στην ανακοίνωση της 16-1-2023, του ΣΕΟΑΣΘ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΟΑΣΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1256 16.01.2023

Συνάδελφοι -σσες,

Συνεχίζουμε με αργά αλλά σταθερά βήματα να επαναφέρουμε την εργασιακή ομαλότητα μετά την καταστροφική λαίλαπα της προηγούμενης διορισμένης διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. Όλοι οι εργαζόμενοι βιώσαμε το αντιεργατικό μένος του «προηγούμενου», ειδικών αποστολών διορισμένου Προέδρου.... Εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες καθώς και τις κυβερνητικές «πλάτες», κατάφερε να διαλύσει θεμέλια κεκτημένων των εργαζομένων, που αποκτήσαμε με κόπους και θυσίες ετών.

Έντονα παραμένουν ακόμη και τα σημάδια της επίθεσης του προς μεγάλο αριθμό εργαζομένων (διώξεις- πρόστιμα-τιμωρίες κλπ).

Αυτή η ταραχώδης κατάσταση, έδωσε την δυνατότητα να αναδειχθούν και να έρθουν στο προσκήνιο παρατάξεις και «συνδικαλιστές» που ήταν στην αφάνεια στην μνήμη των συναδέλφων. Με τον μανδύα του επαναστάτη, αυτοπροσδιορίστηκαν σαν οι μοναδικοί υπερασπιστές των εργαζομένων, ενώ στην ουσία έπαιξαν του ρόλο του δεκανικιού στον «προηγούμενο» καθώς σιγοντάριζαν όλες του τις αντιεργατικές ενέργειες, προκειμένου να αναδειχθούν και επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες ιιόνιιια και ιιόνο στην διοίκηση του Συνδικάτου.

Αλήθεια, είδατε ποτέ να καταφέρονται εναντίον του «πρώην»;

Σε παράλληλη πορεία και κάποιοι πρώην αφεντικά, και σήμερα αγωνιούντες για τους εργαζόμενους και μέχρι χθες «κολλητοί» του πρώην, εναλλάσσουν τους κομματικούς μανδύες βλέποντας ότι και η σημερινή Κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία-στα δίκαια όντως αιτήματά τους-όπως και οι προηγούμενοι.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Βλέποντας όλοι αυτοί, την σημερινή διοίκηση του Συνδικάτου με σταθερά βήματα, να επουλώνει τις πληγές του παρελθόντος και να δημιουργεί τις βάσεις για το μέλλον, άρχισαν εκ νέου να εντείνουν τον λαϊκισμό και την αμφισβήτηση των πάντων. Ο καθένας μπορεί να το αντιληφθεί καθώς πλέον επιδίδονται και σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον προσώπων.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ο πανικός τους είναι η επιβεβαίωση μας ότι βαδίζουμε σταθερά με γνώμονα το συνολικό συμφέρον των εργαζομένων και όχι το παραταξιακό όπως αυτοί.

Έφθασαν στο σημείο να λοιδορούν ακόμη και το επίτευγμα της δημιουργίας «Επιτροπής Εργατικών Θεμάτων», που δίνει επιτέλους λύσεις ουσίας σε οικονομικά, κοινωνικά και άλλου είδους προβλήματα των εργαζομένων. Συνάδελφοι, όλοι αυτοί οι «συνδικαλιστές των ιυοόία και της εκ του ασφαλούς κριτικής», έχουν μηδαμινή παρουσία στην καρδιά των εργαζομένων που είναι το Συνδικάτο.

Συνεχίζοντας την αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων των εργαζομένων, ενημερώνουμε:

• Αντιληφθήκαμε εγκαίρως ότι ο διαγωνισμός για τα τροφεία και τις δωροεπιταγές που ανέβασε ο ΟΑΣΘ στην διαύγεια, δεν είχε ανταπόκριση ενδιαφέροντος από καμία εταιρεία. Άμεσα το Συνδικάτο επιδόθηκε σε έναν αγώνα ενημέρωσης των εταιρειών(δΐιροΓ πίογ^οΙ), που δήλωσαν άγνοια περί του διαγωνισμού και παράλληλα δόθηκε παράταση μιας εβδομάδος από τον ΟΑΣΘ ώστε να προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι, να καταθέσουν προσφορές. Όπως μας δήλωσαν, υπάρχει ενδιαφέρον.

• Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε στην μισθοδοσία του Γενάρη να διορθωθούν παραλείψεις που εντοπίστηκαν ως προς την καταβολή βοηθημάτων προς παιδιά εργαζομένων, τα οποία φοιτούν στην Α’βάθμια, Β’βάθμια και Γ’βάθμια εκπαίδευση.

• Υπογράφηκε συμπληρωματική Σ.Σ.Ε. για τις αναπαύσεις του 2022 που δεν δόθηκαν, ώστε να μετατραπούν σε άδειες και να χορηγηθούν ή πληρωθούν έως 31.03.2023

• Όσοι συνάδελφοι έγουν παιδιά τα οποία Φοιτούσαν κατά το σ/ολικό έτος 2021-2022 στην Α\ Β' η Γ' τάξη λυκείου και ένουν πάρει αριστεία, τα οποία δεν ένουν αποστείλει στο Συνδικάτο, να το πράΕουν άμεσα π να επικοινωνήσουν τηλεφωνικοκ ιιε το Συνδικάτο νια να ιιποοέσει ο Οργανισμός να βραβεύσει τα παιδιά στην εκδήλωση που Οα πραγματοποιηθεί στις 29/01/2023.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΕΟ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Σχετικά με την ανακοίνωση 1256 της 16.1.2023 

Απαντώντας επί του τυπικού και όχι επί της ουσίας των καταγγελομένων στην άθλια ανακοίνωση της 16/1/23, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ.Δήμκα και στον κ.Γεωργιάδη, ότι η ανακοίνωσή τους, φέρει τη σφραγίδα του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ και όχι της παράταξής τους. Θα παρακαλούσαμε λοιπόν, όταν εκφράζουν προσωπικές απόψεις, να μη χρησιμοποιούν την ιερή σφραγίδα, τον τίτλο και την επωνυμία του Συνδικάτου, που εκφράζει ΟΛΕΣ τις παρατάξεις και να τις εκδίδουν με την επωνυμία της δικής τους παράταξης. Για την ουσία των αστείων καταγγελιών τους, θα επανέλθουμε προσεχώς. Χρησιμοποιώντας την επωνυμία της Ο.Δ.Ε.Ο. κι όχι του ΣΕΟΑΣΘ, που πρέπει να εκφράζει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.
Εάν οι κ.Δήμκας και σια, θέλουν να κάνουν …αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, να την κάνουν στο όνομα της παράταξής τους.

Επί της ουσίας στην από 16/01/2022 ανακοίνωση των παρατάξεων ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΔΡΟΜΕΑΣ (με επικάλυμμα την σφραγίδα του Συνδικάτου) έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Δεν μας εκπλήσσει ο αποπροσανατολισμός των 2 παρατάξεων με την κατρακύλα και τα άθλια ψέματα προς το ΟΔΕΟ, προφανώς γιατί δεν έχουν απάντηση σε τίποτα από όσα καταγγείλαμε και ο στόχος τους είναι να πάει η μπάλα στην εξέδρα, ώστε να βάλουν κάτω από το χαλάκι όλες τις ευθύνες τους : Όπως το ξεπούλημα των εργαζομένων, την υπόθεση του αόρατου εκπρόσωπου των εργαζομένων ( ο οποίος σε μερικές εβδομάδες κουνάει μαντήλι) αλλά και την εκκρεμότητα του Ορκωτού λογιστή για Διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο.

Ξεκινώντας την αναφορά τους για διώξεις εργαζομένων ξέχασαν (τυχαία;) να αναφέρουν την περίοδο 2017-2019 (επί προεδρίας Μπάρμπα Στέλιου), το ανελέητο ανθρωποκυνηγητό εργαζομένων κυρίως προς τα μέλη του ΟΔΕΟ, ενώ, παράλληλα το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ με επικεφαλή τον Τσάρο- Εργατοπατέρα έβαζε ΠΛΑΤΗ στην τότε Διοίκηση .

Μίλησαν για επιλεκτικές ανακοινώσεις του ΟΔΕΟ (μέγα ψέμα) επί εποχής του προηγούμενου Προέδρου του ΟΑΣΘ. Τους προτρέπουμε να ανατρέξουν σε όλες τις ανακοινώσεις του ΟΔΕΟ και για να βοηθήσουμε περισσότερο να ψάξουν ιδιαίτερα την περίοδο που η παράταξη ΔΡΟΜΕΑΣ (και εκπρόσωπος των οδηγών) τραπέζωνε τον τέως Πρόεδρο με ψάρια, καθώς επίσης να δούνε τις ανακοινώσεις μας όταν οι επικεφαλείς του ΔΡΟΜΕΑ έπαιρναν αποσπάσεις (Τηλεματική, Συνεργείο, Έψιλον κ.λ.π) ΤΟΤΕ, που αλληλοφαγωνόντουσαν στο μπουγατσατσίδικο για τα βολέματα και μάλιστα τους ξεμπρόστιαζαν δημόσια πρώην μέλη τους.

Επίσης προτρέπουμε, να διαβάσουν τις ανακοινώσεις του ΟΔΕΟ την περίοδο που σχεδόν όλος ο επιτελικός ΔΡΟΜΕΑΣ έκανε αίτηση για μετάταξη (και όταν δεν μπόρεσαν να φύγουν κατέβηκαν τελευταία στιγμή στις περσινές εκλογές).

Στο παρά ένα φευγάτοι με μετάταξη, αλλά στο και ένα όταν δεν τα κατάφεραν, Συνδικαλιστές και Αγωνιστές των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Όσο για το ποιος λαϊκίζει θυμίζουμε ότι ο κουτσαβακισμός, τα ψευτονταϊλίκια και οι κατηγορίες για διασπάθιση των Ταμείων ήταν η ρητορική του ΔΡΟΜΕΑ για να εξαπατήσουν τους οδηγούς που είναι η μεγαλύτερη μάζα εργαζομένων. Οι οποίοι βέβαια μετά την κωλοτούμπα συμπεριφέρονται ως θρασύδειλοι γκαιμπελίσκοι και κρύβονται πίσω από τις ανακοινώσεις που έχουν την σφραγίδα του Συνδικάτου.

Αναφέρθηκαν οι 2 παρατάξεις και σε «πρώην αφεντικά» φτύνοντας στα μούτρα συναδέλφους τους την στιγμή που πολλοί από αυτούς τους ψήφιζαν. Και μάλιστα κάποιοι από αυτούς «τα πρώην αφεντικά» ήταν και υποψήφιοι στις παρατάξεις τους υπογραμμίζοντας χαιρέκακα την απώλεια περιουσιών συναδέλφων τους ,

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!!!

Ξέχασαν, βέβαια, 60 χρόνια ιστορίας, όταν βρίσκονταν στο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον της Ελλάδας, όπως επίσης ξέχασαν τις περιόδους των παχιών αγελάδων για τον Εργοδοτικό Συνδικαλισμό με Εργατοπατέρες/Εργοδότες των δεκάδων χιλιάδων ευρώ εισόδημα, ενώ είχαν ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ .Να μην ξεχνάμε τα Ταμεία του Συνδικάτου με εκατομμύρια ευρώ έσοδα, τα οποία λεηλατήθηκαν και αυτή την στιγμή είναι άδεια (χάνοντας οι συνάδελφοι τα λεφτά τους) ενώ την ίδια στιγμή, οι δύο παρατάξεις αρνούνται τον έλεγχο από Ορκωτό λογιστή.

Θυμηθείτε συνάδελφοι πως αντιδρούσαν αυτές οι παρατάξεις για τα Ταμεία πριν λίγο καιρό, και πως τώρα. Από άσπονδοι εχθροί ………άσπονδοι φίλοι.

Η μία (ΕΝΟΤΗΤΑ) θέλει να θάψει το θέμα δίνοντας την εντύπωση ότι έχει λερωμένη την φωλιά της και η δεύτερη (ΔΡΟΜΕΑΣ) κάνει κωλοτούμπα, ζώντας το όνειρο της συνδιοίκησης απολαμβάνοντας τα οφίτσια, αποτελώντας το χρυσό πάπλωμα που καλύπτει την ΕΝΟΤΗΤΑ, και κάνοντας στην ουσία συγκάλυψη (με ότι ευθύνες απορρέουν από αυτό).

Εμείς, Συνάδελφοι, υποσχόμαστε ότι θα παρακολουθούμε τα πάντα συνεχίζοντας με τον ίδιο ειλικρινή τρόπο να αντιδρούμε προς το κοινό συμφέρον

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΔΕΟ

sakisgeorgiadis