Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή σε συνδικαλιστές ΟΑΣΑ - ΟΑΣΘ

Την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών, αλλά... ταυτόχρονα τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα εκεί που χρειάζεται (στις περιφερειακές γραμμές), επανέλαβε σε συνέντευξή του σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο Υπουργός, έστειλε κι ένα αυστηρό μήνυμα στους συνδικαλιστές, που αντιδρούν στη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, πως "Το ζητούμενο δεν είναι να χαϊδεύουμε τους συνδικαλιστές. Το ζητούμενο είναι να προσφέρουμε μια καλή υπηρεσία".



Το σχετικό απόσπασμα 

Τι γίνεται με τα λεωφορεία;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ακόμα και σήμερα τις αστικές συγκοινωνίες που αξίζουν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι. Περάσαμε από δεκαετή φάση υποεπένδυσης λόγω μνημονίων. Είχαμε να πάρουμε καινούργιο λεωφορείο από το 2009. Είχαμε να κάνουμε προσλήψεις από το 2008. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει προσλήψεις στις δύο εταιρείες που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, έχουμε μειώσει το εισιτήριο. Στη Θεσσαλονίκη παραλάβαμε 212 λεωφορεία και φτάνουμε τα 500.

Υπογράφουμε τις συμβάσεις για τα νέα πράσινα λεωφορεία. Τα ακούμε πολλά χρόνια. Αλλά τώρα έχουμε λεφτά, γιατί ενταχθήκαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης. Λεφτά υπάρχουν για συγκεκριμένα έργα. Θα γίνει με διαγωνισμό και περιμένουμε να υπογράψουμε τις συμβάσεις. Έχουμε σεβαστεί το δημόσιο /χαρακτήρα των δημόσιων μεταφορών, αλλά επειδή εμείς δεν έχουμε τα ταμπού της δήθεν αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε συμπράξει με τον ιδιωτικό τομέα. Αν πάτε και δείτε πως οι ιδιώτες πάροχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ποιότητα της υπηρεσίας είναι πάρα πολύ καλή.

Το ζητούμενο δεν είναι να χαϊδεύουμε τους συνδικαλιστές. Το ζητούμενο είναι να προσφέρουμε μια καλή υπηρεσία. Έχουμε ακόμα πολλά βήματα για να έχουμε τις συγκοινωνίες που θέλουμε. Γι αυτό κάνουμε την επέκταση της γραμμής 4, γι αυτό θα δημοπρατήσουμε την επέκταση στο Ίλιον. Να δώσουμε κίνητρο ώστε ο κόσμος να χρησιμοποιεί περισσότερα τα ΜΜΜ.

sakisgeorgiadis