Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Αστυνομικοί κατέβασαν όλους τους επιβάτες αστικού ΚΤΕΛ - Δείτε γιατί

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ:

ΓΙΑ 2η ΜΕΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Π.Θ.

Σήμερα 10/1/23, φοιτητές και φοιτήτριες διεκδίκησαν ξανά τη δωρεάν μετακίνηση για το Πανεπιστήμιο, αφού απο χθες καταργήθηκε η δωρεάν φοιτητική συγκοινωνία. Οι φοιτητές μπήκαν στο λεωφορείο μαζικά χωρίς να χτυπίσουν εισιτήριο και οι ελεγκτές του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ για 2η συνεχόμενη ημέρα κάλεσαν την αστυνομία για να κατεβάσει του φοιτητές από το λεωφορείο που πήγαινε στη σχολή τους! Οι μπάτσοι απείλησαν με συλλήψεις τους φοιτητές που κινητοποιήθηκαν και το λεωφορείο παρεμεινε σταματημενο μεχρι να κατεβουν οι φοιτητες και οι φοιτητριες που δεν είχαν επικυρωμένα εισητήρια.
Αστικό ΚΤΕΛ και ΔΠΘ μετακύλιουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για την κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων.
Εμείς αναρωτιώμαστε, ποία είναι η στάση των Πρυτανικών αρχών για αυτή την κατάσταση? Και αν συνεχιστεί θα φτάσουμε σε σημείο να συλλαμβάνουν φοιτητές που διεκδικούν την δωρεάν μετακίνησή τους προς τα μαθήματα, τα εργαστήρια και τις κλινικές τους? Από πλευράς μας κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών προς τις σχολές.
Μέσα από τους αγώνες, τις Συνελεύσεις μας και Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητικών Συλλόγων να διεκδικήσουμε όσα θέλουν να μας στερήσουν.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
Ανοιχτή Συνέλευση για την κατάργηση των δωρεάν λεωφορείων Τετάρτη 11/1 ,19:00, Αναγνωστήριο (Καβύρη 6)
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ-ΟΛΟΥΣ

γράφουν στη σελίδα τους, οι φοιτητές της Κίνησης 

Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Αλεξανδρούπολης - GYRA NEGRA

sakisgeorgiadis