Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΟΣΕΘ: Μεταφορά Στάσης Αστικής Συγκοινωνίας «Μαντουλίδη»

Μετά από δεκαετίες στασιμότητας και δυσπραγίας, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, "σκύβει" στα μικρά, αλλά σημαντικά για την καθημερινότητα του πολίτη, προβλήματα και δίνει άμεσα λύσεις. Μετά από αίτημα των εκπαιδευτηρίων "Μαντουλίδη", οι συγκοινωνιολόγοι του ΟΣΕΘ, διενήργησαν αυτοψία και.... μετέφεραν τη στάση.


Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΟΣΕΘ, στο οποίο περιλαμβάνεται η απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Τόσκα:


Σε απάντηση της σχετικής και κατόπιν έρευνας και επιτόπου επίσκεψης στο υποδεικνυόμενο σημείο, επισημαίνουμε τα εξής:

α. η στάση αστικής συγκοινωνίας «Μαντουλίδη» (ivr: 36044) της λεωφορειακής γραμμής Νο 66 «Χαριλάου-Θέρμη» με κατεύθυνση από τον τερματικό σταθμό της Θέρμης προς τον τερματικό σταθμό Χαριλάου λειτουργεί απρόσκοπτα από ετών

β. η συγκεκριμένη στάση βρίσκεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για στάση αστικής συγκοινωνίας και δεν αποστερεί ζωτικό χώρο για τη διέλευση των πεζών επί πεζοδρομίου (κρασπέδωσης)

γ. δημιουργούνται, πράγματι, παροδικά κατά τις ώρες έναρξης/λήξης του σχολικού ωραρίου, ζητήματα απώλειας ορατότητας, εξαιτίας της διαφημιστικής πινακίδας στεγάστρου, στην είσοδο και έξοδο του νηπιακού σταθμού (για τις οποίες δεν γνωρίζουμε εάν υφίστανται νόμιμες άδειες) σε περιπτώσεις κατά τις οποίες από/επιβιβάζονται μετακινούμενοι από λεωφορεία.

Για τους παραπάνω λόγους, αποφασίζουμε τη μεταφορά της στάσης αστικής συγκοινωνίας «Μαντουλίδη» (ivr: 36044) της λεωφορειακής γραμμής Νο 66 «Χαριλάου-Θέρμη» και σας διαβιβάζουμε τη σχετική απόφασή μας.

Παρακαλούμε το Δήμο Θέρμης για κάθε απαραίτητη ενέργεια (αποσυναρμολόγηση, αποξήλωση και απομάκρυνση στεγάστρου και κάθε άλλου υλικού που δημιουργεί ζήτημα παρεμπόδισης κίνησης, κυκλοφορίας, διαμόρφωση χώρου της νέας στάσης, κλπ.) και τον ΟΑΣΘ για τη μεταφορά του ιστού της στάσης στη νέα θέση.



ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

τη μεταφορά της στάσης αστικής συγκοινωνίας της λεωφορειακής γραμμής Νο 66 «Χαριλάου-Θέρμη» με την επωνυμία «Μαντουλίδη» (ivr: 36044), κατά την επιστροφή της από τον τερματικό σταθμό της Θέρμης προς τον τερματικό σταθμό Χαριλάου, κατά τριάντα (30) μέτρα ανατολικότερα της υφιστάμενης θέσης (Εικόνα 1).


Διαβάστε και:

sakisgeorgiadis