Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Έκτακτη επιδότηση ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων, με 3.700 ευρώ, λόγω κορωνοϊού


Γρήγοροι σύνδεσμοι: 
1) Ο ΝΟΜΟΣ  - 

ΝΕΩΤΕΡΟ: 19/11/2020 Αφορολόγητη η έκτακτη επιδότηση ΚΤΕΛ, ΤΕΟΜ Τουριστικών και ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΝΕΩΤΕΡΟ: 18/11/2020 Η Εγκύκλιος και η αίτηση για την επιδότηση τουριστικών
ΝΕΩΤΕΡΟ: 12/11/2020 τουριστικοί: "Να είναι αφορολόγητη η έκτακτη επιδότηση και χωρίς ενημερότητα"
ΝΕΩΤΕΡΟ 7/11/2020 ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ: Πόσα χρήματα θα πάρει κάθε τουριστικό λεωφορείο λόγω κορωνοϊού 
ΝΕΩΤΕΡΟ 7/11/2020 Επιδότηση ΚΤΕΛ, ΤΕΟΜ, Τουριστικών και ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Ολόκληρη η απόφαση

Εντός των ημερών αναμένεται να εκδοθεί ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Μεταφορών και Τουρισμού, για την ενίσχυση των ΚΤΕΛ και των τουριστικών γραφείων, με το ποσό να ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στις 3.700 ευρώ ανά λεωφορείο ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων αυτών.

Η ΚΥΑ θα εκδοθεί μετά την..... εξουσιοδοτική διάταξη του Ν. 4714/20 , άρθρ.111, σύμφωνα με την οποία:

Χορηγείται έκτακτη επιδότηση στις εταιρείες Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., καθώς και στα τουριστικά γραφεία και στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών µεταφορών, που διαθέτουν ειδικά τουριστικά λεωφορεία δηµόσιας χρήσης ως αποζηµίωση, για την απαγόρευση πλήρωσης του συνόλου των διαθέσιµων θέσεων των επιβατών που διαθέτουν τα µέσα µεταφοράς, τα οποία διαθέτουν οι εταιρείες του παρόντος. Η έκτακτη επιδότηση, η οποία λαµβάνει τη µορφή χρηµατικού ποσού, χορηγείται τουλάχιστον για το διάστηµα από την έκδοση της υπ. αριθµ. Δ1α/Γ.Π.οικ 37992 κοινής υπουργικής απόφασης και µέχρι την πλήρη άρση των περιορισµών που αφορά στην κάλυψη των θέσεων των µεταφερόµενων επιβατών, λαµβάνοντας υπόψη και τα απολογιστικά στοιχεία πληρότητας θέσεων των δροµολογίων του αντίστοιχου χρονικού διαστήµατος της τελευταίας τριετίας.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονοµικών, Υποδοµών και Μεταφορών και Τουρισµού καθορίζονται το ύψος του χρηµατικού ποσού, η µέγιστη διάρκεια και ο τρόπος υπολογισµού και καταβολής της έκτακτης επιδότησης της παρ. 1, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο ζήτηµα για την εφαρµογή του παρόντος.

sakisgeorgiadis