Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

49 ακόμη ηλεκτρικά IRIZAR για τη Γαλλία

Ο φορέας δημόσιας συγκοινωνίας CTS (Compagnie des Transports Strasbourgeois) στη γαλλική πόλη Στρασβούργο έχει παραγγείλει 49 ηλεκτρικά Irizar 12 μέτρων, δηλαδή λεωφορεία της νέας γενιάς. Αυτά ....τα φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία, θα συμβάλουν στην ηλεκτροδότηση του δικτύου λεωφορείων του Στρασβούργου.

Με αυτήν την παραγγελία, η Irizar e-mobility συνεχίζει να επεκτείνει τις λύσεις ηλεκτροκινητικότητας στη Γαλλία. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Irizar λειτουργούν ήδη στις γαλλικές πόλεις Amiens, Bayonne, Aix-en-Provence, Marseille, Le Havre και σύντομα θα εμφανιστούν στους δρόμους της Ορλεάνης.

Τα λεωφορεία  για το Στρασβούργο θα έχουν 3 πόρτες, 23 θέσεις (4 από τις οποίες είναι για άτομα με μειωμένη κινητικότητα) και 2 περιοχές για αναπηρικά αμαξίδια. Μια ηλεκτρική ράμπα θα επιτρέπει στους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να εισέλθουν στο λεωφορείο. Τα λεωφορεία φορτίζονται  τη νύχτα με χαμηλή χρέωση. Ένα AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System), που συμμορφώνεται με το πρότυπο R138 βρίσκεται επί του σκάφους. 

Οι μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στα οχήματα αναπτύσσονται και κατασκευάζονται από την Irizar e-mobility. Τα ηλεκτρονικά και οι επικοινωνίες και τα κύρια συστατικά και συστήματα τους αναπτύσσονται επίσης από τον Όμιλο Irizar. Τα πρώτα οχήματα αναμένεται να παραδοθούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Η εξυπηρέτηση μετά την πώληση θα διαχειρίζεται τεχνικοί εμπειρογνώμονες και προσωπικό της περιοχής.

sakisgeorgiadis