Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Στο κενό η πρόταση της ΟΣΜΕ για απεργία σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ

Την έντονη αντίδρασή τους στην απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ), εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ ΟΣΜΕ καθώς και το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων σε ΟΣΥ και ΟΑΣΑ.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι καμία απεργιακή κινητοποίηση δεν υφίσταται. Διαβεβαιώνουν επίσης  ....

το επιβατικό κοινό ότι θα συνεχίζουν να παρέχουν απρόσκοπτα έργο όπως έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, στον καιρό της πανδημίας.

Η ΟΣΜΕ την Παρασκευή ανακοίνωσε 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη σε λεωφορεία και τρόλεϊ αλλά και τους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ. Με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας» μετά την υπογραφή σύμβασης του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ.

Απόσπασμα από την ανακοίνωση-εξώδικο της ΟΣΜΕ, με ιδιαίτερες αναφορές στη Ν.Δ.


ΟΣΥ

Ήδη πάντως ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ ΟΣΜΕ αλλά και τεχνικοί στην ΟΣΥ και ΟΑΣΑ έχουν διατυπώσει την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση της ΟΣΜΕ.

Ειδικότερα  η ΔΑΚΕ ΟΣΜΕ με μία δισέλιδη ανακοίνωση φέρεται κατά του προέδρου της ΟΣΜΕ τονίζοντας ότι η απόφαση για απεργία ελήφθη μονομερώς χωρίς ενημέρωση και ενώ είχε προηγηθεί συνεδρίαση όλων των μελών.

Διαχωρίζει την θέση της από την σχετική απόφαση χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων στην ΟΣΥ και κατηγορεί για υποκρισία την εκτελεστική γραμματεία.

Από την πλευρά της η ΠΑΣΚΕ ΟΣΜΕ με ανακοίνωσή της αντιδρά στην απόφαση τονίζοντας ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε δεν υπήρχε απόφαση για απεργία. Μάλιστα καταδεικνύει τον πρόεδρο της ΟΣΜΕ ότι πήρε απόφαση χωρίς  εισήγηση και χωρίς να ενημερώσει πριν να προχωρήσει στην σχετική ανακοίνωση.

"Η ΟΣΜΕ να ασχολείται με τα ΚΤΕΛ και να μην αποφασίζει για το Συνδικάτο ΟΑΣΑ"



Ουσιαστικά, το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, δεν αποδέχεται την ηγεμονία της ΟΣΜΕ, την οποία καταγγέλει, στο πρόσωπο του προέδρου της Θέμη Αμπλά, για "κομματικές σκοπιμότητες", αφού ο ρόλος της ΟΣΜΕ, είναι γνωστό πλέον ότι είναι, να αποτελεί ...συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εκφράζει τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.






sakisgeorgiadis