Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Υπουργείο Μεταφορών: Δεν αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών

O Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, με επιστολή του καθησυχάζει τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες τονίζοντας ότι η οι αλλαγές που γίνονται δεν ...προεικονίζουν εξελίξεις ούτε αμφισβητούν το δημόσιο χαρακτήρα τους.

«Οι πρόσφατες αποφάσεις της πολιτείας, τόσο η σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, όσο και η ενίσχυση του στόλου μέσω leasing, αποτελούν ενέργειες επείγουσας φύσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν προεικονίζουν, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, εξελίξεις στην ΟΣΥ ή στον ΟΑΣΑ, ούτε αμφισβητούν το δημόσια χαρακτήρα τους. Αντιθέτως συνοδεύονται από μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος μεταφορών στην πρωτεύουσα» αναφέρεται στην επιστολή προς τους εργαζόμενους και την διοίκηση της ΟΣΥ.

Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στις 655 προσλήψεις μονίμων οδηγών για τις οποίες η ΟΣΥ έχει ήδη υποβάλει δικαιολογητικά και το σχέδιο προκήρυξης στο ΑΣΕΠ και στην προμήθεια 1300 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης πρόσθεσε ότι στην περίπτωση του leasing το τίμημα ανά λεωφορείο που θα λάβει ο ανάδοχος έχει μειωθεί με τρόπο που να αντιστοιχεί στις συνήθεις τακτικές υπηρεσίες συντήρησης και επιθεώρησης που προσφέρει η ΟΣΥ στο δικό της αμαξοστάσιο και με το δικό της προσωπικό ενώ αντίθετα τι κόστος των ανταλλακτικών θα βαρύνει τον ανάδοχο.

«Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι ούτε ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος αμφισβητείται, ούτε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους εργαζόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι όπως το 2019 εγκριθήκαν οι ΣΣΕ έτσι και φέτος θα παραταθούν έως τέλος του 2020.

Και η επιτολή καταλήγει: «Ο καιρός της πανδημίας είναι χρόνος κοινής προσπάθειας και όχι άσκοπων αντιπαραθέσεων. Και οι εργαζόμενοι, που μέχρι και σήμερα προσέφεραν τα πάντα, να είναι σίγουροι ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες θα βγουν από την κρίσης της πανδημίας πιο ισχυρές και ανεβασμένη την εκτίμηση του επιβατικού κοινού.

sakisgeorgiadis